Trump vill att dokument om husrannsakan offentliggörs

USA:s tidigare president Donald Trump. Foto: Samira Bouaou


USA:s tidigare president Donald Trump motsätter sig inte ett offentliggörande av de dokument som rör husrannsakan mot hans hem tidigare i veckan.

”Jag kommer inte bara att inte motsätta mig offentliggörandet av dokument som rör den oamerikanska, obefogade och onödiga razzian och inbrottet i mitt hem i Palm Beach, Florida, Mar-a-Lago, utan jag kommer att gå ett steg längre genom att uppmuntra det omedelbara offentliggörandet av dessa dokument, även om de har utarbetats av radikala vänsterdemokrater och potentiella framtida politiska motståndare, som har ett starkt och mäktigt egenintresse av att angripa mig, precis som de har gjort de senaste sex åren”, skriver Trump i ett uttalande på den sociala medieplattformen Truth Social.

Det amerikanska justitiedepartementet (DOJ) har bett en federal domstol att häva sekretessen vad gäller husrannsakningsordern. Myndigheten har även bett om en förteckning över de föremål som FBI-agenterna beslagtog på Mar-a-Lago under razzian.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!