Tre män våldtog kvinna – får straffen sänkta
Tre män som våldtog en kvinna i november får sina straff sänkta av Svea hovrätt. Foto: Epoch Times-arkivbild


I november förra året blev en kvinna våldtagen av tre män i Björns trädgård i Stockholm. De dömdes till fängelse och utvisning. En dömdes till rättspsykiatrisk vård. Men nu ändrar hovrätten straffen, rapporterar Mitt i.

I slutet av maj dömde tingsrätten en av männen till fängelse i fyra år och tre månader. En andra dömdes till fem år och tre månaders fängelse. Den tredje mannen dömdes till rättspsykiatrisk vård. De dömdes också till utvisning från Sverige med förbud att återvända på 15 år. Samtidigt skulle de betala 205 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Nu har Svea hovrätt ändrat tingsrättens dom, vilket innebär att de två männen får sina straff förkortade med tre månader. Hovrätten anser att utvisningen ”medför men som bör beaktas i straffmätning”.

Fängelse och utvisning för gruppvåldtäkt i Stockholm

Domen mot den tredje mannen förblir oförändrad förutom att man upphäver beslutet om utvisning. Man menar att hans psykiska ohälsa gör honom särskilt sårbar om han utvisas till sitt hemland.

De tre männen ska fortfarande betala 205 000 kronor i skadestånd till den utsatta kvinnan.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.