Tillsammans med eldsjälar samlar hon landets äldre

Seniorporten är en digital mötesplats, men grundaren Marie Hedlund brinner för möten i verkliga livet. Bland Bland annat arrangeras fjällvandringar för medlemmarna. Foto: Seniorporten


Hur gör man för att skapa en gemenskap bland alla Sveriges pensionärer? Marie Hedlund grundade den digitala mötesplatsen Seniorporten med syfte att föra människor samman även i den verkliga världen.

Att träffas digitalt för att fika, umgås och diskutera böcker – kan det vara något för Sveriges seniorer? Om ett par veckor startar en ny digital bokcirkel för åldersgruppen 60+. Det är projektet Seniorporten som för drygt ett halvår sedan började arrangera läsecirklar. I cirkeln läses en gemensam bok som en gång i månaden diskuteras via videokonferens.

Deltagandet har varit bra, och de digitala bokcirklarna är enbart en liten del av projektet. Även om just denna del utförs digitalt så är tanken att knyta samman seniorer över hela landet och skapa möjligheter att träffas både på distans och fysiskt.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!