Sport: Linköping HC tar nya tag och siktar mot slutspel

Ishockey: SHL-lag

29-årige stjärnbacken Linus Hultström har tidigare bland annat spelat i Djurgården. Han är en av de nya spelare som som LHC har värvat till sitt nya lagbygge. Foto: Christine Olsson/TT


I en serie artiklar presenterar Epoch Sport lagen som den här säsongen spelar i SHL. Vi har tidigare tagit pulsen på återvändande HV71 och laget som höll på att åka ur SHL förra säsongen, Timrå IK. Nu har turen kommit till östgötalaget Linköping HC.

SHL är igång igen! Äntligen! De 14 klubbarna som spelar i Svenska Hockeyligan har rustat starkare än någonsin tidigare. Nya spelare som ska förstärka det egna laget har köpts in medan andra spelare som kanske inte riktigt passar i det nya lagbygget har fått lämna. Det blir en lång, intensiv och mycket spännande säsong.

Ett av lagen som spelar i den högsta serien är Linköping HC, oftast förkortat till LHC. Klubben kan i år blicka tillbaka på en period i hockeyns svenska finrum som sträcker sig tillbaka till millennieskiftet. Men klubbens rötter sträcker sig de facto ännu längre tillbaka i tiden än så.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!