Sökinsats inledd efter försvunnen 20-åring
Genomgång av sökområdet i Tollarp under lördagen. Foto: Johan Nilsson/TT


En 20-årig kvinna från Skåne har varit försvunnen i en vecka. Polisen tror att hon kan ha utsatts för ett brott och nu inleder frivilliga en sökinsats efter kvinnan.

Polisen har vädjat om tips och analyserar informationen som kommit in från allmänheten. Men någon sökinsats är än så länge inte planerad från polisens sida.

– Vi kan inte göra det på måfå, sade polisens presstalesperson Robert Loeffel till TT på fredagen.

Polisen har dock haft patruller på plats i området under lördagen, rapporterar Kristianstadsbladet.

– Vi håller på med dörrknackning och lite annat i ärendet. Det handlar om inre spaning, säger John Sjöblom, inre befäl vid polisen i Kristianstad, till tidningen.

Men efter ett privat initiativ inleddes ändå en sökinsats under lördagen, som leds av sökorganisationen Fikk.

– Vi bistår med insatser under dagen och har skickat dit tre insatsledare som ska koordinera de frivilliga på plats, säger Peder Schillerström Bruun, representant för Fikk, till TT under lördagsförmiddagen.

Kvinnan sågs senast i Tollarp sydväst om Kristianstad fredagen den 22 november. Sökinsatsen koncentreras därför till det området. Fikk kommer först och främst att fokusera på en två kilometers radie från platsen där kvinnan försvann, säger Peder Schillerström Bruun.

– Men även ett område mer söderut med tätare skog. Skogarna kommer vi att söka av först och främst.

Enligt Kristianstadsbladet var det runt 25 personer som hade slutit upp för att delta i eftersöket av kvinnan under lördagsförmiddagen.

(Malin Johanson/TT)