Samtida syrisk konstmusik med Damascus String Quintet
Damascus String Quintet kommer till Palladium Malmö 23 oktober i ett möte med duon Zawa Zawa. Foto: Musik i Syd


“My beautiful homeland” är ett oförutsägbart och nyfiket möte mellan den nutida svenska och syriska konstmusikscenen. Genom bildprojektioner från Malmö och Damaskus skapas ett rum där kulturer kan smälta samman, nya stilar kan uppstå och där vi kan skapa något som aldrig hörts tidigare. Konserten uppstår i skarven mellan den syriska samtida musiken och sökandet efter en ny och annorlunda värld genom mötet mellan musiktraditioner.

Musikerna i Damascus String Quintet består av några av Syriens främsta solister och musikskapare. De är också en del av Syrian Expat Philharmonic Orchestra, den enda exilorkestern i hela världen.

Här möter de duon ZawaZawa, den japanska slagverkaren Mika Takehara och elektronmusikern Lisa Nordström, båda internationellt kända musiker inom avantgarde-och den nutida konstscenen.

En visuell tolkning av den nya platsen som uppstår i mötet mellan traditionerna görs av Nils Bergendal, fotograf och filmare, och utgör scenografi och spelplats för konserten.

Måndag 23 oktober kl 19.00 • Palladium, Södergatan 15, Malmö

Fakta

Musik i Syd

Musik i Syd är en musikinstitution i Skåne och Kronoberg med syfte att ge människor tillgång till skapande och levande musikupplevelser. Det är ett kulturpolitiskt uppdrag och del av en aktiv kulturpolitik med målet att göra levande musik tillgänglig även utanför de större städerna. Genom Musik i Syds olika verksamheter får därmed vuxna och barn i regionen möjlighet till kvalitativa musikupplevelser på platser där man annars inte skulle ha möjlighet att producera och framföra liknande utbud.