Så blev jag äntligen fri efter åratal av smärtor


Livet är oförutsägbart. Ena dagen är livet precis som du vill, andra dagen slår ödet till och det känns som att allting rasar. Det här hände en ung flygvärdinna som fick kämpa sig igenom varje dag efter att hon fått en mystisk krämpa. Idag är hon frisk och fri från smärtor. Läs hennes berättelse här.

Läkarundersökningarna visade ingenting, ändå kämpade den här kvinnan med en förlamande smärta i sex år. Under perioden när det var som värst kunde hon inte annat än att vara hemma. Tillståndet ledde henne till depression.

Prajakta, 32 år, bor i Mumbai i Indien. Nu arbetar hon som flygvärdinna, men hon har genomlevt en riktig mardröm. Här berättar hon hur hon har lyckats få tillbaka hälsan och få ett harmoniskt liv.

”Det känns som ett mirakel att jag är frisk idag. Jag kan inte beskriva hur glad jag är,” säger Prajakta.

Smärtor som inte försvann

Hon minns hur menstruationen blev smärtsam från att hon var 25 år. ”Smärtan strålade upp till hela överkroppen och så småningom blev det svårt att andas. För att beskriva det så kändes det som om jag fick fullt av knivhugg på olika ställen i kroppen och jag var hjälplös, kunde inte få bort smärtan,” säger hon.

”En dag började smärtan i bröstområdet, precis där hjärtat sitter. Jag fick åka till akutmottagningen på sjukhuset. Efter en stund försvann smärtan. Konstigt nog syntes inget annorlunda med EKG-mätningen och jag fick åka hem efter bara två timmar. Det var konstigt,” säger hon.

Foto: Privat

Prajakta minns att det sedan blev värre för varje månad och 2014 gick hon igenom sin första operation. Alla hennes organ var dränkta i blod, men läkarna kunde inte se varifrån det kom. Hon hämtade sig på tre månader.

”Men bara ett år senare, vintern 2015 började jag få feber. För varje dag steg febern och jag fick så småningom åka till sjukhuset. Undersökningarna visade att jag hade vätska i bukhålan och det blev en andra operation. I början på 2016 svällde en lymfkörtel vid halsen upp och på grund av smärtan gjorde de en biopsi för att ta bort den,” säger hon.

Den obevekliga smärtan, flera operationer och det mentala traumat gjorde Prajakta deprimerad. Vid hennes unga ålder började hon ha depressiva tankar som fick henne att tappa allt hopp.

Foto: Privat

”På ett och ett halvt år gick jag igenom tre operationer. Många gånger önskade jag att smärtan bara skulle ta mitt liv på en gång. Jag brukade tänka ”Varför händer det här mig? Mina vänner från skolan och universitetet har normala liv; de arbetar, slår sig till ro, varför ska jag gå igenom det här lidandet?” Jag brukade gråta när jag tänkte på hur jag hade det och hur min framtid rasade på alla sätt,” säger hon.

En ofattbar vändning

Tre månader efter den sista operationen, i mars 2016 tog hennes liv en ofattbar vändning som ledde henne till ett liv som frisk. Det hade hon aldrig trott vore möjligt.

”Min mamma träffade på meditationsmetoden Falun Dafa i en park. I ett försök att skingra mina deprimerade tankar frågade hon om jag ville prova. Det här visade sig vara mitt livs bästa beslut. Jag började lära mig de fem mjuka övningarna i Falun Dafa. Den fridfulla känslan är helt obeskrivlig, på bara två dagar märkte jag av positiva förändringar i kroppen. Jag visste att det var det här jag hade väntat på,” säger hon.

Det viktigaste jag lärde mig var hur jag kan få mina tankar att gå åt rätt håll. Min depression försvann mycket snart.

”När jag började läsa huvudboken Zhuan Falun kände jag mig nära den. Den enkla, men djupa läran om en bättre moral baserad på sanning, medkänsla och tålamod slog an en sträng djupt inom mig. Jag fick svar på alla mina frågor i boken, men det viktigaste jag lärde mig var hur jag kan få mina tankar att gå åt rätt håll. Min depression försvann mycket snart,” säger hon.

Prajakta läser Zhuan Falun, Falun Dafas huvudbok. Foto: Veeresh M. Honnihal

Hon började göra Falun Dafas övningar varje dag.

”Jag började må mycket bra. Mitt fysiska och mentala tillstånd förbättrades. Det var som ett mirakel för mig. Det gav mig hopp om livet. Det tog två månader för mig att bli helt bra och sedan dess har jag inte varit hos läkaren. Det har jag inte behövt,” säger hon.

”Eftersom jag blev frisk kunde jag börja jobba också. Nu går det bra att arbeta och att ha ett självständigt och produktivt liv. Falun Dafa gav mig ett liv som frisk helt gratis. Innan försökte jag varje dag att uppnå dit och det gick åt mycket pengar.”

Prajakta mediterar i Falun Dafas femte övning. Foto: Veeresh M. Honnihal

Idag arbetar Prajakta som flygvärdinna och bor i Ahmedabad. ”I mitt arbete krävs att jag är tillgänglig hela tiden och jag får ofta göra tunga lyft. Det är inte lätt att arbeta när gravitationskraften drar konstant, men jag klarar av allt med lätthet tack vare Falun Dafa,” säger hon.

”Tjejen som var trött på den ständiga smärtan och lidandet har äntligen fått frid. Tro det eller ej men sedan jag började med den här djupgående meditationsmetoden har jag inte behövt ta en enda sjukdag från jobbet,” säger hon.

”Falun Dafa gav mig inte bara livet utan har också lärt mig värdena sanning, medkänsla och tålamod. Nu är mitt liv rotat i de här tre moralvärdena. Varje dag strävar jag efter att bli en bättre människa inifrån och det tar mig högre, både på det personliga och det professionella planet. Min visdom, hälsa och frid, allt det har jag Falun Dafa att tacka för.”

Fakta

falun dafa

Falun Gong eller Falun Dafa är en självförbättringsmetod för kropp och sinne. Den lär ut sanning, medkänsla och tålamod som ett sätt att förbättra hälsan och moralen och för att få andlig visdom.

För mer information om metoden eller för att ladda ner ”Zhuan Falun”, se www.falundafa.org Alla böcker, övningsmusik och instruktioner finns tillgängliga helt gratis.