Regeringen vill införa körkort för vattenskotrar – ”Nu är det slutlekt”
Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Foto: Epoch Times-arkivbild


Regeringen meddelar på torsdagen att man vill att det införs körkort för vattenskotrar.

– Under senare år har antalet olyckor med vattenskotrar ökat. Därför införde regeringen förra året en åldersgräns på 15 år. Nu går regeringen vidare och ger Transportstyrelsen i uppdrag att ta fram ett förslag på ett förarbevis för vattenskoter. Det ska vara ordning och reda på sjön. Nu är det slutlekt, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) i ett pressmeddelande.

Transportstyrelsen får i uppdrag att lämna förslag på hur ett obligatoriskt förbevis och utbildning för att köra vattenskoter ska utformas. Senast den 1 oktober i år ska myndigheten ha lämnat in ett underlag till regeringen.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.