Regeringen tillsätter utredning om social dumpning

Så kallad social dumpning är sedan flera år tillbaka ett stort problem bland många kommuner runt om i landet. Foto: Eva Sagerfors


Sedan flera år tillbaka är så kallad social dumpning ett stort problem för många kommuner runt om i Sverige. Regeringen har därför nu beslutat att tillsätta en utredning för att motverka problemet.

En särskild utredare får i uppdrag att lämna förslag till åtgärder och främja samverkan mellan kommuner för att få bukt med social dumpning.

– Social dumpning är ett osolidariskt agerande som gör att enskilda människor och barnfamiljer hamnar i kläm. Vi behöver göra mer för att motverka förekomsten av social dumpning som leder till ökad segregation och att vissa kommuner får ta ett oproportionerligt stort ekonomiskt och socialt ansvar, säger civilminister Ida Karkiainen (S) i en kommentar.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!