Recension: Läckö Kammarorkester värmde Lidköping

Konsert: Klassisk musik

Solisterna Conny Thimander och Frida Engström framförde olika stycken ur operor, tillsammans med Läckö Kammarorkester. Foto: Jenny Ljungkvist


En härlig och omväxlande konsert med stor scennärvaro bjöd Läckö Kammarorkester med solisterna Engström och Thimander på den 28 juli. Respighi, Mozart och Dvořák med flera andra tonsättare framfördes i stadsparken i Lidköping.


Den 28 juli framträdde Läckö Kammarorkester tillsammans med solisterna Frida Engström och Conny Thimander i stadsträdgården i Lidköping. Läckö Kammarorkesters pianist Henrik Kilhamn hade rollen som kvällens värd och knöt på ett humoristiskt och engagerande sätt samman delarna av konserten till en resa mellan olika platser i världen. Dirigenten och violinisten Per Drougge höll tryggt i rodret under resan. Varje år medverkar Läckö Kammarorkester i Läckö opera som spelas på Läckö borggård. I juli i år har de medverkat i operan Tintomara.

Att nå ut med klassisk musik och opera till barn och ungdomar kan vara svårt. Det känns därför extra glädjande när det arrangeras en konsert i en stadsträdgård där alla åldersgrupper kan ta del av musiken.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!