Recension: Filmen Eternal Spring berör på djupet

Film: Eternal Spring

Dokumentärfilmen Eternal Spring förmedlar den osannolika historien om hur några få personer lyckas utmana regimen i Kina. Foto: Lofty Sky Pictures


Under Stockholms Filmfestival visades den prisbelönade kanadensiska dokumentärfilmen Eternal Spring. På premiären torsdagen den 10 november var det fullsatt på biografen Sture i Stockholm och regissören Jason Loftus deltog.

Eternal Spring är en unik dokumentärfilm som förmedlar en spännande och gripande berättelse genom en innovativ användning av animation. Den kreativa filmtekniken skapar en konstnärlig och visuellt attraktiv dokumentär. Att filmen har uppmärksammats internationellt är inte konstigt eftersom den baseras på en dramatisk händelse och har de kvaliteter som krävs för en riktigt bra dokumentär. Bland annat har Eternal Spring blivit utsedd till vinnaren av Rogers Audience Award för den mest populära kanadensiska filmen och blev den totala vinnaren av Hot Docs Audience Award för den mest populära filmen på festivalen. Den är också Kanadas bidrag till bästa internationella film för Oscarsgalan 2023.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!