Project Veritas vd stämmer Twitter efter avstängning
Project Veritas grundare och vd, James O’Keefe, säger att han stämmer Twitter efter att hans konto stängdes ned på torsdagen. Foto: Samuel Corum/Getty Images


Project Veritas grundare och vd, James O’Keefe, stämmer Twitter efter att medieplattformen permanent stängde av honom på torsdagen.

”Jag stämmer Twitter för förtal därför att de sade att jag, James O’Keefe, ’använde falska konton’”, skriver han i ett inlägg på Telegram.

Han säger att det inte stämmer att han har använt falska konton, och Twitter kommer därför ”att få betala”.

”Sektion 230 må ha skyddat dem förut, men det kommer inte att skydda dem från mig.”

Tidigare i veckan publicerade det grävande journalistnätverket Project Veritas flera filmer där en CNN-anställd medger att tv-kanalen använde ”propaganda” för att misskreditera Donald Trump, något som också Epoch Times uppmärksammade.

I ett senare inlägg på Telegram skriver O’Keefe att Twitter har ”använt illasinnade lögner om mig”. Samtidigt nämner han att CNN har medgett att de spridit propaganda ”som vi avslöjade i veckan – ingenting kan ändra Det fundamentala”.

”Det finns bara en sanning. Och miljontals ser det här för vad det är – tyranni uppbackat av exceptionell förmögenhet, makt. Vi kommer att vinna. Verkligen, vi kan inte förlora. Tack Twitter för att ni ger oss möjligheten att upptäcka era operationer, och som inspirerar hundratals, tusentals, miljontals att bli nyfikna...”

Twitter har den senaste tiden fått hård kritik efter att många konservativa och personer på högerkanten har fått sina konton nedstängda. I januari stängdes USA:s tidigare president Donald Trumps konto ned permanent. Även advokaten Sidney Powell, som drivit olika mål kring misstänkt valfusk efter det amerikanska presidentvalet, har fått sitt Twitterkonto nedstängt.

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.