Poliser i olika länder har nytta av den här metoden – men deras kollegor i Kina förtrycker den


Många poliser i Mexiko, Kanada och Indien utövar Falun Gong, en fridfull qigongmetod, men polisen i Kina har sedan 1999 tvingats gripa utövare i Kina.

En sommardag 2017 ordnade den mexikanska polisen en hälsomässa för att stödja hälsorörelsen bland medborgarna. De bjöd in Falun Gong-utövare att delta i Alamedaparken i Cuernavaca, Mexiko.

Falun Gong eller Falun Dafa, är en qigong- och meditationsmetod som omfattar fem övningar och en lära baserad på principerna sanning, godhet och tålamod. Många människor över hela världen säger att metoden har gett dem en god hälsa och ett lugnt sinne.

”Falun Dafa utövas och värdesätts av miljontals människor i över 114 länder och har fått över 3 000 hedersomnämnanden”, står det i resolution 1432 från den amerikanska delstaten New Yorks senat, med anledning av Internationella Falun Dafa-dagen 2017.

Men Falun Gong-utövare i Kina är utsatta för förföljelse, tortyr, tvångsarbete, och dödas till och med för sina organ, enligt undersökningar. Bakom det här förtrycket ligger avundsjukan hos Kinesiska kommunispartiets förre ledare, Jiang Zemin. 1999 överskred antalet Falun Gong-utövare antalet medlemmar i kommunistpartiet.

Mexikanska utövare delade ut information om förföljelsen och lärde ut övningarna till poliser och andra mässbesökare.

Mexikanska Falun Gong-utövare visar övningarna under hälsomässan i Cuernavaca, 20 augusti 2017. Foto: Minghui

Juan Carlos Reyes, som hjälpte till att organisera mässan och arbetar som polis, lärde sig Falun Gong tillsammans med sina kollegor.

Juan Carlos Reyes, polis, övar Falun Gong 20 augusti 2017. Foto: Minghui

– Falun Gong förföljs i Kina. Vi står på er sida. Vi kommer att bjuda in er till aktiviteter i andra städer också, sade Reyes till de mexikanska utövarna.

Juan Carlos Reyes tillsammans med Falun Gong-utövare i Mexiko. Foto: Minghui

Många besökare skrev under en petition för att få den kinesiska regeringen att sluta med förföljelsen av Falun Gong.

– Andra lär människor att försvara sig själva, men det gör inte ni. Falun Gong lär människor att vara goda människor, sade en man efter att ha skrivit under petitionen.

Mässan i Cuernavaca var inte den första aktiviteten där den mexikanska polisen deltog för att lära sig Falun Gong. Under fem dagar i juli 2016 fick över 600 poliser i Mexikos huvudstad en lektion i hur man behåller ”tålamod och ett lugnt sinne hela dagen”.

Hundratals mexikanska poliser övar Falun Gong. Foto: Samuel Alvarado Benitez/Epoch Times

Deras kollegor i andra länder, som Indien och Kanada övar också Falun Gong, som är gratis.

Över 1 000 polisaspiranter övar Falun Gong i Delhi, Indien. Foto: Minghui

En av dem är Mark Tickner, som är polis i Kanada.

Mark Tickner, polis i Kanada, gör Falun Gongs meditationsövning. Foto: Privat

Han säger att hans fru och två barn också utövar Falun Gong.

Mark Tickner och hans familj under en aktivitet vid Internationella Falun Dafa-dagen 2014. Foto: Privat

”I Kanada har vi privilegiet att ha ett samhälle som bygger på öppenhet och frihet; vi ser vikten av Falun Dafas principer sanning, godhet och tålamod”, skrev den kanadensiske parlamentsledamoten Nathaniel Erskine-Smith i ett brev till Falun Dafa-föreningen i Toronto 2017.

I Kina, Marks frus hemland, är situationen en helt annan. Där griper polisen istället människor bara för att de utövar en qigongmetod som baseras på principerna sanning, godhet och tålamod.

Kinesiska poliser misshandlar Falun Gong-utövare på Himmelska fridens torg i Peking. Foto: Minghui

 

Mannen köpte ett hus – visste inte att han fick en hund på köpet

Slav under kommunismen

Fakta

falun gong

Falun Gong eller Falun Dafa är en självförbättringsmetod för kropp och sinne. Den lär ut sanning, godhet och tålamod som ett sätt att förbättra hälsan och moralen och för att få andlig visdom.

För mer information om metoden eller för att ladda ner ”Zhuan Falun”, se www.falundafa.org Alla böcker, övningsmusik och instruktioner finns tillgängliga helt gratis.