Polisens uppmaning till äldre i Kumla: Gå inte ut ensamma
Efter flera personrån mot åldringar i Kumla uppmanar polisen de äldre att en gå ut ensamma. Foto: Epoch Times-arkivbild


Den senaste tiden har flera åldringar blivit utsatta för personrån i Kumla. Polisen uppmanar nu alla äldre i staden att vara vaksamma och inte röra sig ute ensam, rapporterar Sveriges Radios P4 Örebro.

På torsdagen vid 11:30-tiden rånades en kvinna i 95-årsåldern på ett äldreboende i Kumla. En person ryckte till sig hennes halskedja i hissen. Enligt Nerikes Allehanda är den misstänkte gärningsmannen mellan 18 och 25 år.

På måndagsförmiddagen blev en kvinna i 70-årsåldern rånad när hon var på väg in i en byggnad i centrala delen av staden. En ensam gärningsman bestal henne på ägodelar. Kvinnan ska inte ha blivit skadad, men blev skärrad av händelsen, skriver polisen på sin hemsida.

För en vecka sedan blev en äldre kvinna utsatt för ett rån i centrala Kumla. En ung gärningsman ryckte en ägodel från damen och försvann sedan på cykel, uppger polisen.

En kvinna i 100-årsåldern blev rånad av en okänd ung man på ett äldreboende i Skebäck i Örebro vid 18:30-tiden på onsdagen. Rånaren hoppade in genom ett fönster och bestal henne på ägodelar. Kvinnan blev mycket skärrad, skriver polisen som uppger att mannen flydde på en cykel. Enligt polisen är han kortklippt och hade en svart cykel och bar brun axelväska.

Polisen uppmanar nu de äldre i Kumla att försöka vara lite extra uppmärksamma och samtidigt ha sällskap om man behöver gå ut och röra sig.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.