Polisen hinner inte utreda tips om våldtäkten i Piteå
Polisen hinner inte utreda tips om en våldtäkt i Piteå. Foto: Epoch Times-arkivbild


En kvinna blev våldtagen för drygt en vecka sedan i Piteå. Flera tips har kommit in till polisen. Men man hinner inte utreda dem, skriver Aftonbladet.

Fredagen den 26 juli blev en 20-årig kvinna våldtagen i centrala Piteå under festivalen ”Piteå dansar och ler”.

På onsdagen gick polisen ut i ett pressmeddelande att man ville ha in tips från allmänheten.

Förundersökningsledaren Aron Backman säger till tidningen att man nu har fått in åtta till tio tips. Men man har inte hunnit gå igenom dem ordentligt då man inte har tillräckligt med personal under sommaren.  

– Det är klart att vi vill sätta igång direkt, men det är tyvärr så här det fungerar under sommaren, säger han till Aftonbladet.

Just nu sitter fem personer frihetsberövade i lokalpolisområdet Piteå Älvdal. Polisen säger att man måste prioritera dessa fall.

Samtidigt säger Backman att situationen inte är unik för Piteå då det råder personalbrist i hela landet. Han tror inte att det kommer att påverka våldtäktsutredningen.

– Jag hoppas verkligen inte det.

Han tror att man kan börja gå igenom tipsen under veckan.

Hjälp oss att driva tidningen vidare! 

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.