Polisen förde bort tonåringens föräldrar – sedan avslöjades den förödande sanningen


På bara en dag fick en gymnasieelev i Kina hela sin värld omkullkastad och han blev tvungen att fly landet för att finna frid och känna sig trygg igen.

Plötsligt en dag kom polisen till 16-årige Liu Xiaotians skola och frågade efter honom på skolkontoret. En elev hörde detta och sprang för att berätta för Liu att hans föräldrar var i trubbel. Han blev då livrädd och flydde från skolan i panik.

Liu hade som vanligt befunnit sig i skolan på fredagseftermiddagen den 23 november 2001, då båda hans föräldrar fördes bort av polisen på grund av att de utövade Falun Gong.

Från det ögonblicket påbörjade jag, som levt under mina föräldrars kärleksfulla omvårdnad utan ett enda orosmoln i världen, en lång resa med hemlöshet, sorg och rädsla.

Falun Gong, även känd som Falun Dafa, är en andlig qigong- och meditationsmetod som förutom fem mjuka qigongövningar lär människor principerna att vara sann, ha medkänsla och tålamod. 1999 inledde den kinesiska kommunistregimen en brutal förföljelse mot Falun Gong-utövare; regimen arresterade, torterade och till och med dödade utövare för deras trosuppfattning.

Lius föräldrar hade emellertid bara utövat ett kort tag, och pojken visste nästan ingenting om utövningen eller förföljelsen när polisen kom till Lius skola och frågade efter honom.

"Från det ögonblicket påbörjade jag, som levt under mina föräldrars kärleksfulla omvårdnad utan ett enda orosmoln i världen, en lång resa med hemlöshet, sorg och rädsla", sade Liu.

Foto: Minghui.org

Den natten återvände Liu till sitt hus och det såg ut som om det hade drabbats av en jordbävning. Han tillbringade sin första sömnlösa natt gömd i en säck av säckväv i sin grannes förrådsskjul. Den vänliga grannen visste att pojken var i trubbel och skickade iväg honom för att hitta sin farbror – en bonde som bodde hundratals mil därifrån.

Mirakulöst nog överlevde Liu den farliga resan och kom så småningom till sin farbrors hus på landsbygden i Fujian-provinsen. Sex månader senare, i maj 2002, dök polisen upp vid farbroderns hus. På grund av det hot som polisen utgjorde kunde hans farbror inte längre behålla honom. Han skickade tonåringen att gömma sig i en övergiven lagerlokal i Shenzhen, där han tillbringade 13 månader i isolering och sorg.

"Under de mörka nätterna vaknade jag ofta upp i tårar på grund av mardrömmar", sade han. "Efter att ha vaknat kunde jag krypa ihop i ett hörn med mitt huvud begravt och gråta ohejdat."

Till slut började hans mentala hälsa svikta och han kunde inte längre tala normalt.

För att rädda pojkens liv lånade hans farbror i juni 2003 en stor summa pengar för att skicka honom hela vägen till Danmark. Väl där lämnades Liu  ensam av dem som fört honom utomlands och han mötte sedan en vänlig person som tog med honom till Röda Korset.

 

Ankomsten till Danmark

"En natt vaknade jag upp från mardrömmar vilket oroade personal i tjänst", sade han. "Nästa dag hade den person som ansvarar för Röda Kors-skyddet ett samtal med mig. Utan att veta exakt varför frågade jag henne om det finns Falun Gong-utövare i Danmark."

Medarbetaren hjälpte Liu att komma i kontakt med Falun Gong-utövare, och han fann en omtänksam gemenskap som utgjordes av personer som förstod honom och tog honom till sig.

När han såg utövarna började Liu gråta. "Kan ni hjälpa mig att hitta mina föräldrar? Jag saknar dem väldigt mycket", sade han.

Gruppen erbjöd honom att komma till sin träningsplats för att få reda på mer om Falun Gong, få veta mer om varför hans föräldrar arresterades och varför hans farbror inte kunde behålla honom. De lärde honom övningarna och gav honom en kopia av "Zhuan Falun", den viktigaste boken inom Falun Gong. Liu började läsa den, men han var fortfarande mycket traumatiserad och kunde inte förstå vad han läste.

Foto: Clearharmony.net

"En dag strax efteråt erfor jag plötsligt ett lugnt tillstånd när jag mediterade. Jag såg min mamma. Hon satt på en lotusblomma", sade Liu. Han visste inte vad det betydde, men andra utövare sade att hans mamma nog visade sig för honom för att uppmuntra honom.

Några månader senare hade han äntligen landat tillräckligt mycket för att läsa boken. Han hade alltid varit en toppstudent med bra betyg i skolan, men den psykologiska skadan hade gjort sitt och han kunde inte ens avsluta en enda mening utan att göra misstag. Falun Gong-utövarna hjälpte honom tålmodigt och han förbättrades snabbt.

Juni 2004 deltog utövarna på en utställning i Köpenhamns centrum för World Anti-Torture Day. Liu och andra återskapade en scen från ett kinesiskt fängelse, där Falun Dafa-utövare ofta torteras.

"Många åskådare berördes av den scenen", sade Liu.

Foto: Clearharmony.net

Får veta sanningen

I juli hade Liu en dröm där hans föräldrar hade försvunnit och hans farbror hade skrivit på ett papper under hot från polisen. När de andra utövarna hörde talas om drömmen ringde de omedelbart Lius farbror.

"För första gången berättade min farbror sanningen för mig. Faktum var att mina föräldrar i april 2002, fem månader efter det att de greps, hade blivit förföljda till döds", sade Liu.

Polisen hade åkt till hans farbrors hus och insisterat på att pojkens föräldrar hade begått självmord, men de presenterade inga bevis för detta. De tvingade Lius farbror att underteckna en deklaration om att säga upp alla förbindelser med familjen.

Lius farbror hade gjort vad han kunde för att rädda sin brorson.

Flyktingansökan avslås

Inte lång tid efter det avslogs Lius flyktingansökan och han hade bara en chans till överklagande. Liu blev helt förtvivlad. När Falun Gong-utövare tog honom till en advokat kände han sig stum och svarade på frågorna på ett mekaniskt sätt.

"Mina föräldrar hade dött. Min farbror, min enda släkting som jag hade kvar i världen, vågade inte behålla mig. Jag hade ingen att förlita på och inget hopp om någonting. Jag kände att det spelade ingen roll även om jag skickades tillbaka", sade Liu.

Lius medutövare påminde honom om att det fortfarande finns barn som precis som han är utan föräldrar i Kina, och att de behövde göra allt de kunde för att berätta sanningen för människor och få stopp på förföljelsen. Liu började återfå sitt mod.

Foto: Minghui.org

Liu bestämde sig för att börja berätta för alla om sin familjesituation. Eftersom hans språkkunskaper fortfarande var begränsade bad han utövare att hjälpa till med att trycka flygblad som var baserade på hans upplevelser, och de delade ut dem i stora mängder.

I oktober 2004 tog Danmarks flyktingdomstol upp Lius ansökan. Han svarade tydligt på deras frågor, men hans ansökan avslogs återigen och han fick veta att han skulle förbereda sig på att omedelbart åka tillbaka till Kina. Liu och de andra utövarna gav emellertid inte upp.

Lius historia spreds vida omkring, och snart mobiliserade sig Falun Gong-utövare runt om i världen för att hjälpa honom. Brev från olika länder skickades till danska regeringen. Utövare gick ut på gatorna för att samla underskrifter och bad Folketinget om hjälp, och även från media, icke-statliga organisationer och FN. Några mycket inflytelserika organisationer i Danmark skrev till regeringen för att uppmärksamma hans fall.

Underskattat förföljelsen

Justitieutskottets ordförande i Folketinget gav flera intervjuer i media om Lius sak och sade att regeringen hade underskattat förföljelsen av Falun Gong-utövare.

Den danska regeringen beslutade då att ompröva Lius fall och var öppen för att få mer information för vidare granskning av ärendet. I slutet av april 2005 beviljades hans flyktingansökan.

Liu är mycket tacksam för möjligheten att få stanna i Danmark och han fortsätter med att berätta för folket om sina erfarenheter och förföljelsen av Falun Gong, samt stödjer andra utövare som behöver hjälp. Förföljelsen av Falun Gong pågår än idag i Kina.

Foto: Clearharmony.net

 

Fakta

Falun Dafa

Falun Dafa är en självförbättringsmetod för kropp och sinne. Den lär ut sanning, medkänsla och tålamod som ett sätt att förbättra hälsan och moralen och för att få andlig visdom.

För mer information om metoden eller för att ladda ner ”Zhuan Falun”, se www.falundafa.org Alla böcker, övningsmusik och instruktioner finns tillgängliga helt gratis.