Kvinna dödad nära tågstationen i Linköping
En kvinna dödades vid ett överfall vid järnvägsstationen i Linköping. Foto: Jeppe Gustafsson/TT


En kvinna i 45-årsåldern överfölls och dödades nära järnvägsstationen i Linköping på torsdagsförmiddagen. En man har gripits, misstänkt för mord.

– Vi har ingen tydlig bild av hur det har gått till, men det verkar som om kvinnan har blivit angripen på eller vid resecentrum på ett väldigt våldsamt sätt, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Kvinnan skadades allvarligt och fördes till sjukhus med ambulans. Några timmar senare kom beskedet att hennes liv inte gått att rädda.

Polisen var på plats tre minuter efter larmet och kunde strax därefter gripa en man i 40-årsåldern. Han misstänks nu för mord.

Enligt polisen var den misstänkte mannen och den döda kvinnan "inte obekanta för varandra".

– Men närmare uppgifter om vad de har för typ av relation har vi inte i nuläget, säger Thomas Agnevik.

Polisen vill heller inte gå in på vad som kan ha varit motivet till överfallet.

– Vi får se vad som framkommer i utredningen och vad den misstänkte säger i förhör, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson.

Under eftermiddagen genomförde polisens tekniker en undersökning av brottsplatsen. Polisen vill också få kontakt med vittnen och kommer att titta på om det finns övervakningsfilmer från stationen.

– Vi har pratat med ganska många vittnen som rörde sig där, så vi har hållit många förhör och kommer att hålla fler, säger Thomas Agnevik.

Strax efter händelsen stoppades all tågtrafik till och från stationen. Vid lunchtid hade stoppet hävts, men de ordinarie perrongerna användes fortfarande inte. Vid 16-tiden kunde tågtrafiken köras som vanligt igen.

(Marielle Theander Olsson/TT)

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.