Malin Broman och Nordiska kammarorkestern spelar Schubert och Britten i Sundsvall
Malin Broman.


Malin Broman, konsertmästare hos Sveriges Radios Symfoniorkester och en av Sveriges främsta violinister, ger på torsdagkvällen en konsert i Tonhallen Sundsvall med Nordiska Kammarorkestern. 

Förutom sin roll som konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester har hennes karriär också inneburit att hon bjudits in som gästande konsertmästare i orkestrar som London Symphony Orchestra, Mahler Chamber Orchestra, Philharmonia Orchestra och Chamber Orchestra of Europe.

Malin Broman arbetar också ofta som kammarmusiker, men också som musikalisk ledare och inspiratör för en rad orkester. Sedan 2015 är hon konstnärligt ansvarig, Artistic Director, för Musica Vitae baserad i Växjö. Hon innehar också en professur i viola vid Edsbergs slott, en del av Kungliga Musikhögskolan.

Vid konserten i Tonhallen Sundsvall torsdag den 16 november kl 19.00 leder hon Nordiska Kammarorkestern i Benjamin Brittens Sinfonietta, Sándor Veress Transsylvanska danser och i Franz Schubert Symfoni nr 3.

Med anledning av att Finland under 2017 firar 100 år av självständighet är Malin Broman också solist och ledare i tre av Jean Sibelius Humoresker.