Lotta Gröning: Framåt tillsammans - i stad och på landsbygd - för demokratin?

Rikspolitik ur ett landsbygdsperspektivDetta är en opinionstext. Åsikterna är skribentens egna.

Liberalerna och Socialdemokraterna har blivit storstadspartier med fokus på medelklassen. Men det är inte bra om folkvalda ledare väljer att inte representera hela landet. Både Socialdemokraterna och Liberalerna borde verkligen förstå det med tanke på deras gemensamma historia och hur partierna tidigare lyckades var för sig växa sig starka. Nu är de spillror av sina forna jag.


När Johan Pehrson valdes till partiledare på Liberalernas extra landsmöte pratade han mycket om demokratin i sitt tal. Med uppmaningen ”Framåt tillsammans för demokratin!”, slog Pehrson fast att kampen för demokratin är Liberalernas kärna. Jag hoppas orden var valda med självrannsakan och sanningsenlig uppriktighet. Liberalernas landsmöte hölls på hotell Clarion vid Norra Bantorget. Lokalen må vara vald utifrån en tillfällighet men cirka 500 meter ifrån den står en staty av Hjalmar Branting, en av socialdemokratins mest färgstarka partiledare.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!