Löfven siste man att grillas om coronaåtgärder

Statsminister Stefan Löfven under en tidigare utfrågning i KU. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT


Riksdagens konstitutionsutskott (KU) fortsätter sin granskning av den svenska pandemihanteringen. Nu är datumet klart för när statsminister Stefan Löfven (S) ska frågas ut, nämligen den 26 april.

Tidigare under mars har en rad myndighetschefer fått frågor i KU om allt från tillgången till skyddsmaterial, testning och smittspårning till besöksförbud på äldreboenden.

– I år är det naturligtvis intressant eftersom vi har en hel granskning av coronahanteringen. Det är statsministern som har det yttersta ansvaret för hela Regeringskansliet och därför avslutar vi med honom, säger KU:s vice ordförande Hans Ekström (S).

På fredag frågar utskottet ut socialminister Lena Hallengren (S) i coronakopplade ärenden och på måndag nästa vecka inrikesminister Mikael Damberg (S).

(Niklas Svahn/TT)

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.