Ledare: Finns det ens en polisiär lösning för de utsatta områdena?
Foto: Shutterstock


Efter påskupploppen har debatten i sedvanlig stil spretat iväg åt alla möjliga håll. Sverigedemokraterna passade dock på att släppa ett 30-punktsprogram för att ”trycka tillbaka samhällets fiender och återetablera svensk lag i hela Sverige”. 

Hur kontroversiella (och i nuläget föga realistiska) en del av punkterna än är så utgör de ändå ett sällsynt inlägg som tar sikte på den större frågan: Finns det ens en polisiär och rättslig lösning på de problem Sverige står inför i massinvandringens skugga?

De mest uppseendeväckande punkterna inkluderar möjlighet till indragande av medborgarskap, återkallande av hela familjers uppehållstillstånd och utvisning på grund av ”asocialitet”. Det kan låta som science fiction, men det är ändå någonstans i det här tonläget vi måste börja tala om vi realistiskt tänker oss att svensk myndighetsutövning ska kunna tackla det våld vi bevittnade. Ingen kan med trovärdighet längre envist prata vidare om ”mer resurser till skola och socialtjänst” efter över 100 skadade poliser och nedbrända polisbilar. 

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!