Kvinna dödad i knivdåd i Norge
Foto : TT


Tre kvinnor har knivstuckits i norska Sarpsborg, omkring tre mil norr om svenska gränsen vid Svinesund. En av kvinnorna har avlidit av sina skador, och en är kritiskt skadad.

– Vi satt och såg på tv, och så bankade det på dörren. Då jag öppnade försökte han sticka mig, men jag kom undan, berättar en man för tidningen Sarpsborg Arbeiderblad.

Enligt mannen ska gärningsmannen då ha trängt sig in i bostaden och huggit hans fru i armen.

Enligt polisen kom första larmet från Sarpsborgs centrum vid midnatt. Strax därefter kom två nya larm om knivskärningar på två andra adresser i staden.

En av kvinnorna avled senare av sina skador, uppger polisen för NTB.

Polisen spärrade av stora delar av centrum, och på bland annat en parkeringsplats genomförs en teknisk undersökning. Flera ambulanshelikoptrar har skickats till platsen. Oslopolisen uppger för tidningen att man skickat resurser till platsen.

I ett pressmeddelande uppger polisen att ett av offren kände igen gärningsmannen, och att den misstänkte sedan greps i en bostad i centrala Sarpsborg.

– Vittnesobservationer styrker teorin om att det bara är en gärningsperson, säger Olav Unnestad vid Øst polisdistrikt till VG , och tillägger att det gick lite tid mellan knivattackerna.

Polisen uppmanar dock fortsatt folk i Sarpsborgsområdet att hålla sig inne.

(Gustav Sjöholm/TT)