Kvinna använde sig av 15 olika identiteter
En kvinna som begick stölder mot äldre hade 15 olika identiteter. Foto: Epoch Times-arkivbild


En kvinna i 50-årsåldern begick brott i Sverige genom att stjäla från äldre personer i butiker. En granskning som SVT har gjort visar att hon har använt sig av 15 olika identiteter i olika länder i Europa.

Flera av offren var över 80 år. Förra året dömdes kvinnan till fängelse för ett flertal grova stölder.

Enligt tv-kanalen kunde man koppla henne till olika stölder i flera europeiska länder där hon hade använt sig av olika identiteter.

Själv säger hon att hon inte har varit i Sverige före 2018. Men utredningen visade att hon dömts för liknande brottslighet i samma butik år 2012.

– Det är ett stort samhällsproblem att människor använder falska identiteter, säger gränspolischefen Patrik Engström till SVT.

Ytterligare en person, en man, har också använt sig av 15 olika identiteter. 2010 dömdes han till utvisning men återkom och begick nya brott, enligt tv-kanalen.

2011 utvisades han igen men kom åter tillbaka och begick nya brott. 2016 dömdes han av Falu tingsrätt och utvisades igen. Han är nu förbjuden att återvända till före 2021.

Flera identiteter bland asylsökande är vanligt

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.