Kvartett bjöd på genuin spelglädje

Lönnebergakvartetten

Under många år har den mångsidiga kvartetten introducerat klassisk musik för bland annat mellanstadiebarn. Foto: Jenny Ljungkvist


Med välgjorda arrangemang och humor framförde Lönnebergakvartetten ett blandat program vid Kollängens tingshus i Götene. De bjöd på en underhållande stund med inbjudande scenspråk och varm stämsång. 

Det är andra gången som Lönnebergakvartetten spelar för publik i ladan vid Kollängens tingshus i Götene. Tidigare under dagen spelade gruppen en konsert kallad ”Tårtsväng” – en turnerande barnkonsert där ett av syftena är att introducera klassisk musik för unga på ett lättsamt sätt. Eftermiddagens konsert är däremot inriktad på vuxna. 

Lönnebergakvartetten består av fyra frilansande stråkmusiker som även sjunger. I gruppen finns ett intresse för bland annat barockmusik och skådespeleri och de tycker om att jobba med olika uttryck.  

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!