Kongressledamot stängs av tillfälligt på Twitter

Den republikanska kongressledamoten Marjorie Taylor Greene. Foto: Anna Moneymaker/Getty Images


Den republikanska kongressledamoten Marjorie Taylor Greene har fått sitt konto tillfälligt avstängt på Twitter.

Hon stängs av i samband med två inlägg om covid-19 då de enligt Twitter bröt mot bolagets ”policy gällande vilseledande information om covid-19”.

I ett inlägg på måndagen skrev hon att covid-19-vaccin ”inte borde påtvingas vår militär för ett virus som inte är farligt för de som inte lider av övervikt och de under 65 år”.

”Med rapporter om 6 000 vaccinrelaterade dödsfall och många oroväckande bieffekter borde vaccinet vara ett val, inte ett tvång för alla.”

Hennes senaste inlägg finns dock fortfarande kvar på plattformen, men med en varningskylt att de är ”vilseledande”.

I samband med den tillfälliga avstängningen säger Taylor Greene till New York Times att de stora it-företagen attackerar det fria ordet med stöd från Vita huset i Washington DC.

– Dessa stora teknikbolag följer Biden-regimens befallningar för att begränsa våra röster och försöka stoppa spridningen av budskap som inte är statligt godkända, sade hon.

I april blev hon avstängd från Twitter. Men bolaget upphävde avstängningen och sade att det var ett misstag på grund av deras automatiska modereringssystem.

Förra månaden bad hon om ursäkt efter att ha jämfört krav på munskydd med behandlingen av judarna under Nazityskland.

 

Vill du läsa en politiskt oberoende (på riktigt) nyhetstidning med ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter? Just nu, tidsbegränsat sommarerbjudande, endast 1 krona (99kr normalt) första månaden – ingen bindning – säg upp enkelt när du vill via mejl eller telefon. Förnyas automatiskt för 99 kr/mån tills du väljer att säga upp. Du riskerar inte mer än första kronan. Klicka här för att starta din provprenumeration nu!