KD:s bondeförbund vill ge landsbygden en röst

Valet 2022: Kristdemokraternas landsbygdspolitik

Staffan Danielsson vill hålla engagemanget för landsbygden levande inom Kristdemokratiska Bondeförbundet. Foto: Creative Commons


Kristdemokraterna har mer och mer engagerat sig för den del av väljarkåren som bor utanför stadsregionerna. För att ge större tyngd och fokus åt frågorna som har betydelse för landsbygdsborna har partiet nu bildat ett bondeförbund.

Det man valt att kalla hjärtlandet har kommit att bli frekvent förekommande i Kristdemokraternas valkampanj. Det är det Sverige som man påträffar utanför storstadsregionerna: små bruksorter, landsort och glesbygd.

Partiet konstaterar att man har många medlemmar, både nya och gamla, som bor i just hjärtlandet och att de där bedriver verksamheter som jordbruk, småföretag eller är jägare.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!