Internationell stråkkvartett ger exklusiv konsert i Kristianstad
Henschel Quartett. Foto: Marco Borggreve


Henschel Quartett från Tyskland har uppträtt på de stora scenerna världen över och har otaliga utmärkelser och prestigefyllda spelningar i bagaget. Den 1 november ger de en exklusiv konsert på Kulturkvarteret i Kristianstad, den enda i Sverige i år.

Redan året efter bildandet 1994 erövrade kvartetten flera priser i internationella tävlingar, och har sedan dess fortsatt sin framgångsrika bana. Deras inspelningar har tilldelats flertalet priser genom åren och Los Angeles Times har utnämnt dem till en av de bästa stråkkvartetterna i världen.

På Kulturkvarteret kommer kvartetten bland annat att framföra Dvoraks ”Amerikanske kvartett” – en superhit i den klassiska världen.

Program:

Beethoven No. 6 Op 18; Mendelssohn op.13; Dvorak ”Amerikanske“ F-Dur

Henschel Quartett
Onsdag 1 november kl. 19.00
Kulturkvarteret, Stora salen

Fakta

Musik i Syd

Musik i Syd är en musikinstitution i Skåne och Kronoberg med syfte att ge människor tillgång till skapande och levande musikupplevelser. Det är ett kulturpolitiskt uppdrag och del av en aktiv kulturpolitik med målet att göra levande musik tillgänglig även utanför de större städerna. Genom Musik i Syds olika verksamheter får därmed vuxna och barn i regionen möjlighet till kvalitativa musikupplevelser på platser där man annars inte skulle ha möjlighet att producera och framföra liknande utbud.