IS uppmanar sina anhängare att starta bränder i USA och Europa

Skogsbrand i Kalifornien den 30 juni 2018. Foto: Terray Sylvester/Getty Images


Terrororganisationen IS uppmanar sina anhängare att starta bränder i USA och Europa som en del av jihad för att skapa ekologiska förluster, skriver Daily Mail.

”Tänd eld på skogar i Amerika, Frankrike, Storbritannien och Tyskland. För det är smärtsamt för dem”. Det kan man läsa på en poster från IS-publikationen Quraysh som publicerades på måndagen.

Enligt Daily Mail, som hänvisar till Middle East Research Institute, har det varit minst fyra liknande uppmaningar sedan april i år.

På en poster syns en amerikansk brandman som bekämpar bränder. Den publicerades i juni, enligt Fox News. Det är dock oklart om den planerades samtidigt som skogsbränder härjar i Kalifornien i USA.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.