Holländske pianisten Ronald Brautigam åter i Norrköping
Ronald Brautigam. Foto: Norrköpings symfoniorkester


I veckan får Norrköpings Symfoniorkester (SON) ett kärt återbesök: det är den holländske pianisten Ronald Brautigam som orkestern haft ett mycket framgångsrikt samarbete med. 

Brautigam har tillsammans med SON spelat in Beethovens samtliga pianokonserter och dessa har belönats med både holländska Musikpriset och 2010 års MIDEM Classical Award för årets bästa konsertinspelning. Vid detta besök får vi höra Ronald Brautigam som solist i Mozarts Pianokonsert nr 23, på en konsert i De Geerhallen.

Konserten inleds med ett verk av den skotska tonsättaren Sally Beamish som i sin komposition A Cage of Doves letat sig långt tillbaka i historien, till Orkneyöarna i början av 1100-talet, med teman från den medeltida Magnushymnen. Som avslutning en älskad och alltid efterfrågad symfoni: Tjajkovskijs mästerliga femte symfoni.

Dirigent är svenske Ola Rudner, som sedan 2008 är chefdirigent för Württembergische Philharmonie i Rutlingen. Ola Rudner framträder med över hela världen och han är också en betydande operadirigent.

Konserten introduceras av Fredrik Anderberg kl 18.30.

Torsdag 23 november 19.00 De Geerhallen

Norrköpings Symfoniorkester
Dirigent Ola Rudner
Solist Ronald Brautigam piano

Beamish A Cage of Doves
Mozart Pianokonsert nr 23
Tjajkovskij Symfoni nr 5