loading





Det blev potatis i Lerberg! Förvuxna monsterpotatisar. #nöjda Foton: Heidi Andersson
Det blev potatis i Lerberg! Förvuxna monsterpotatisar. #nöjda Foton: Heidi Andersson
Blogg

Heidi Andersson: Skördelycka – vill ta vara på allt!

Heidi Andersson

Vi tar hand om älgen

Stora köttsoppskokningen i Ensamheten = 60 liter köttsoppa! Farsan: ”I år räknar vi ut hur mycket salt vi ska ha i stället för att gå på känsla”

Köttet skärs eller i stort sett bara skakas av benen eftersom det är så mört och välkokat. Brosk och mindre aptitliga delar sorteras ut till hundmat.

Barnarbete! Dante ville leka medan Willam (ett av alla grannbarn) jobbade idogt på med både skalande av morötter och karvande av kötttet från älgbenen. Skelettdelar är fascinerande! Var har den här delen suttit? Vad är det här? Får jag ta hem en benbit? 

Mycket skalande blev det sedan – fåren i Ensamheten fick en rejäl laddning skal att tugga i sig.

Det blev potatis i Lerberg!

Vi värmde upp med att gräva upp de 5-6 potatisarna vi satt i Lerberg för att ett par dagar senare ta upp årsransoneringarna av potatis i Ensamheten som räcker till drygt 20 pers i varierad ålder.

Teamwork!

Rundpotatis och mandelpotatis. Två sorter. Så har det varit sedan urminnes tider.

Själv är jag sugen på att testa andra sorter.. nästa år blir det nog både Blå Kongo och annat. Tänker att testverksamheten bedriver jag i Lerberg.

Tomatskörd i det nya växthuset

Det blev MÅNGA TUNGA tomater, men de flesta..

.. kommer att förbli gröna i tomatlivet. En och annan körsbärstomat hann iallafall mogna och de smakade – gött.

Om ni bara visste hur nöjd jag är över de tomater som blivit röda! Några hann bli det i växthuset, andra har jag enligt tips lagt fram tillsammans med äpplen som utsöndrar etylengas som skyndar på mognaden.

Och ett par rejäla laddningar gröna tomater fick bli soppa, chutney, ugnsbakade och allt vad jag kunde komma på med googlandets hjälp.. Resultaten blev helt ok, men att äta soppa på gröna tomater flera mål per dag, i typ en vecka i sträck.. är inget hett tips.

Vi har fullt i frysen så det som inte ryms är bara att äta upp! Borde kanske investera i en frys till, men först måste vi ha en plats för den och den skulle i och för sig kunna stå i garaget, men då måste vi först röja upp. Så, ja, äta gröna tomater ett par måltider funkar helt OK för mig. Björn drog iväg på hotellet och åt lunch..och då blev det ju mer över till mig och räckte några extra måltider..  #väntar-någon-vecka-innan-jag-tar-fram-nästa-laddning-grönatomater-kan-ju-alltid-äta-köttsoppa-som-variation.

 

Heidi Andersson är elvafaldig världsmästarinna i armbrytning och har ett stort engagemang för hållbarhetsfrågor. Tillsammans med maken Björn Ferry är målet att bli planetskötare i världsklass, med siktet inställt mot att leva fossilfritt 2025.

Texten publicerades ursprungligen på familjens blogg.

Läs mer

Mest lästa

Rekommenderat

loading





Det blev potatis i Lerberg! Förvuxna monsterpotatisar. #nöjda Foton: Heidi Andersson
Det blev potatis i Lerberg! Förvuxna monsterpotatisar. #nöjda Foton: Heidi Andersson
Blogg

Heidi Andersson: Skördelycka – vill ta vara på allt!

Heidi Andersson

Vi tar hand om älgen

Stora köttsoppskokningen i Ensamheten = 60 liter köttsoppa! Farsan: ”I år räknar vi ut hur mycket salt vi ska ha i stället för att gå på känsla”

Köttet skärs eller i stort sett bara skakas av benen eftersom det är så mört och välkokat. Brosk och mindre aptitliga delar sorteras ut till hundmat.

Barnarbete! Dante ville leka medan Willam (ett av alla grannbarn) jobbade idogt på med både skalande av morötter och karvande av kötttet från älgbenen. Skelettdelar är fascinerande! Var har den här delen suttit? Vad är det här? Får jag ta hem en benbit? 

Mycket skalande blev det sedan – fåren i Ensamheten fick en rejäl laddning skal att tugga i sig.

Det blev potatis i Lerberg!

Vi värmde upp med att gräva upp de 5-6 potatisarna vi satt i Lerberg för att ett par dagar senare ta upp årsransoneringarna av potatis i Ensamheten som räcker till drygt 20 pers i varierad ålder.

Teamwork!

Rundpotatis och mandelpotatis. Två sorter. Så har det varit sedan urminnes tider.

Själv är jag sugen på att testa andra sorter.. nästa år blir det nog både Blå Kongo och annat. Tänker att testverksamheten bedriver jag i Lerberg.

Tomatskörd i det nya växthuset

Det blev MÅNGA TUNGA tomater, men de flesta..

.. kommer att förbli gröna i tomatlivet. En och annan körsbärstomat hann iallafall mogna och de smakade – gött.

Om ni bara visste hur nöjd jag är över de tomater som blivit röda! Några hann bli det i växthuset, andra har jag enligt tips lagt fram tillsammans med äpplen som utsöndrar etylengas som skyndar på mognaden.

Och ett par rejäla laddningar gröna tomater fick bli soppa, chutney, ugnsbakade och allt vad jag kunde komma på med googlandets hjälp.. Resultaten blev helt ok, men att äta soppa på gröna tomater flera mål per dag, i typ en vecka i sträck.. är inget hett tips.

Vi har fullt i frysen så det som inte ryms är bara att äta upp! Borde kanske investera i en frys till, men först måste vi ha en plats för den och den skulle i och för sig kunna stå i garaget, men då måste vi först röja upp. Så, ja, äta gröna tomater ett par måltider funkar helt OK för mig. Björn drog iväg på hotellet och åt lunch..och då blev det ju mer över till mig och räckte några extra måltider..  #väntar-någon-vecka-innan-jag-tar-fram-nästa-laddning-grönatomater-kan-ju-alltid-äta-köttsoppa-som-variation.

 

Heidi Andersson är elvafaldig världsmästarinna i armbrytning och har ett stort engagemang för hållbarhetsfrågor. Tillsammans med maken Björn Ferry är målet att bli planetskötare i världsklass, med siktet inställt mot att leva fossilfritt 2025.

Texten publicerades ursprungligen på familjens blogg.

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024