Han spelade trummor med David Bowie – på två veckor blev han av med sitt drogberoende
Sterling Campbell. Foto: NTD


Sterling Campbell var trummis åt David Bowie. Redan i unga år började han spela trummor och blev tidigt känd. Campbell levde ett liv utan hämningar, inklusive ett ohälsosamt drogmissbruk, vilket är alltför vanligt i rockvärlden.

Men i slutet av 90-talet introducerades Campbell för en kultiveringsmetod från Kina, vilket förändrade hans liv för alltid.

Musikkarriären

Sterling Campbell föddes 1964 i New York City. Under sin barndom blev han helt besatt av musik och att spela trummor.

– Jag har spelat trummor i hela mitt liv, ända sedan jag var tolv år gammal. Att spela trummor har blivit en del av mig, förklarade Campbell.

1986, när han inte ens fyllt 20, fick Campbell sitt första stora genombrott och anställdes för att åka på turné med Cyndi Lauper. Efter det tog hans karriär raketfart. Han fortsatte jobba med många band på toppnivå, däribland Duran Duran, Soul Asylum och B-52s. I synnerhet är Campbell känd för sin tid med David Bowie, som han spelade med under 14 års tid från 1992.

Tyvärr gick David Bowie bort i januari 2016. 

Den kanadensiske filmskaparen och skådespelaren Michael Mahonen publicerade till minne av Bowie ett foto från 2002 på sin Facebook-sida. Bilden visar Campbell som spelar på scen bakom Bowie, och på hans trumset finns de kinesiska tecknen för "sanning, godhet, tålamod".

– Folk vill alltid lägga till saker. Jag ville lägga till några positiva saker på min trumma och berätta för folk vad jag är för slags person, sade Campbell.

Sanning, godhet och tålamod är Falun Dafas principer. Falun Dafa är en uråldrig kinesisk qigong- och meditationsmetod, även kallad Falun Gong.

Finner Falun Gong

1998 gick Campbell en dag genom Riverside Park, på West Side i New York City, när han passerade en grupp människor som gjorde några övningar.

– Jag såg några människor som övade Falun Gong och jag gick dit, erinrar sig Campbell.

– Jag pratade med utövarna. Jag visste inte varför jag var intresserad av detta, men jag drogs till det av nån anledning.

"Zhuan Falun" är Falun Gongs huvudbok och har översatts till över 40 språk, inklusive engelska. Det är faktiskt en av de mest översatta kinesiska böckerna i världen, och som till och med överträffar Lao Tzus "Tao Te Ching", taoismens grundtext, i antal.

När Campbell läste boken för första gången sade han att han fick en speciell känsla.

– Jag tog upp "Zhuan Falun" och boken tycktes tala till mig. Jag läste boken och jag trodde på vad som stod i den och jag tänkte att det här är vad jag letat efter.

Campbell sade att innan han började utöva Falun Gong så hade han mycket dåliga vanor som länge hade oroat honom.

– En del av jobbet som trummis innebar att dricka varje natt och att varje dag röka cigaretter och marijuana. Det fanns också andra droger. Jag vill inte nämna dem.

Precis som för många andra Falun Gong-utövare så förändrades hans liv dramatiskt och de dåliga vanorna bara försvann efter att Campbell börjat utöva metoden.

– Jag hade försökt sluta innan, och jag hade inte klarat av det. Två veckor efter det att jag hade börjat utöva Falun Gong så upptäckte jag att jag inte längre ville röka, dricka eller ta droger, förklarade han.

Campbell sade att sedan dess har Falun Gong varit en del av hans liv. Det är nu 20 år sedan.

– Många människor stödjer mig. Många vet att jag utövar Falun Gong och att jag deltar i aktiviteter som har med det att göra. Vi lever i Wikipedias och Googles tidsålder. Om du Googlar mitt namn så kan du hitta mig och mina berättelser om att utöva Falun Gong.  

 

Det är halvtidsuppträdande i matchen – den lilla flickan stjäl showen

Den här förföljelsen har pågått i 19 år – känner du till den?

 

Fakta

falun gong

Falun Gong eller Falun Dafa är en självförbättringsmetod för kropp och sinne. Den lär ut sanning, godhet och tålamod som ett sätt att förbättra hälsan och moralen och för att få andlig visdom.

För mer information om metoden eller för att ladda ner ”Zhuan Falun”, se www.falundafa.org Alla böcker, övningsmusik och instruktioner finns tillgängliga helt gratis.