loading
I "Gordon Ramsay på ny mark" reser den brittiske kändiskocken till avlägsna trakter i världen för att upptäcka ny mat. Foto: Chris Pizzello/TT-arkivbild
I "Gordon Ramsay på ny mark" reser den brittiske kändiskocken till avlägsna trakter i världen för att upptäcka ny mat. Foto: Chris Pizzello/TT-arkivbild
Nöje

Gordon Ramsay på okänd mark

Epoch Times

Han har öppnat restauranger, räddat restauranger på fallrepet och gjort sig känd för att skrika och svära högljutt när man inte gör som han vill. Nu har Gordon Ramsay rest jorden runt för att upptäcka och laga ny mat på avlägsna ställen där han aldrig varit förr.

”Gordon Ramsay på ny mark” heter den fyra avsnitt långa serien som sänds på National Geographic TV.

– Det här gav mig en möjlighet att komma bort från turiststråken, att lära känna dessa samhällen och som kock på det sättet komma närmare källan, säger Ramsay till TT i telefon från Los Angeles.

I det första programmet reser han med motorcykel till en avlägsen by i Peru. Under de kommande veckorna får vi sedan följa honom på liknande upplevelser i Marocko, Laos, Nya Zeeland, Hawaii och Alaska.

"Aldrig känt tidigare"

– Jag har tillbringat flera decennier med att få de mest fantastiska ingredienser bokstavligt talat levererade till dörren. Nu fick jag en möjlighet att vända på det, att komma till ursprunget. Och i arbetet med den här serien har jag upplevt smaker som jag aldrig känt tidigare. Ta till exempel den lilla bergsbyn i Peru, smakerna och dofterna där var intensiva på ett sätt som vi aldrig kan få uppleva i London.

Gordon Ramsay har gjort sig känd för sina många tv-serier. Men den nya serien var en ny upplevelse för honom – och en dröm som gick i uppfyllelse. Foto: Chris Pizzello/TT-arkivbild

Anthony Bourdain, som avled härom året, gjorde liknande program. Ramsay, som var god vän med Bourdain, säger att han aldrig skulle kommit på tanken att försöka imitera dennes tv-serier.

– De är helt olika, och jag blev lite upprörd när folk började kritisera mitt program innan det ens hade börjat visas. Den här serien är det jag är bäst på. Det är ett äventyr med mat, det handlar om att förstå kulturer – och det var fantastiskt för mig, som blivit en känd kock, att nu få bli elev hos de människor jag mötte på dessa avlägsna platser. Det var en dröm som blev förverkligad.

Oväntat tuff resa

Men det var en resa som var tuff, medger han.

– Jag är motiverad och disciplinerad och tycker om att komma från A till B. Och jag tycker om att göra upptäckter, jag tycker inte om att ha allting uppgjort i förväg. Men jag hade inte trott att det skulle vara fullt så strapatsrikt. Att paddla kanot i den oerhört kraftfulla Mekongfloden, det var tufft. Och i Alaska klättrade vi i berg – jag hade aldrig någonsin klättrat tidigare.

Gordon Ramsay är känd världen över, men på många av de ställen han nu besökte visste man inte vem han var.

– Och det var väldigt skönt, jag var nu bara någon som var där och jobbade hårt för att lära mig laga deras mat. Jag blev igenkänd på några ställen, och det känns alltid mindre bra.

En andra serie ska spelas in under 2020. Då besöker Ramsay bland annat Tasmanien, Indonesien, Jamaica och Sydafrika.

(Gunnar Rehlin/TT)

Läs mer

Mest lästa

Rekommenderat

loading
I "Gordon Ramsay på ny mark" reser den brittiske kändiskocken till avlägsna trakter i världen för att upptäcka ny mat. Foto: Chris Pizzello/TT-arkivbild
I "Gordon Ramsay på ny mark" reser den brittiske kändiskocken till avlägsna trakter i världen för att upptäcka ny mat. Foto: Chris Pizzello/TT-arkivbild
Nöje

Gordon Ramsay på okänd mark

Epoch Times

Han har öppnat restauranger, räddat restauranger på fallrepet och gjort sig känd för att skrika och svära högljutt när man inte gör som han vill. Nu har Gordon Ramsay rest jorden runt för att upptäcka och laga ny mat på avlägsna ställen där han aldrig varit förr.

”Gordon Ramsay på ny mark” heter den fyra avsnitt långa serien som sänds på National Geographic TV.

– Det här gav mig en möjlighet att komma bort från turiststråken, att lära känna dessa samhällen och som kock på det sättet komma närmare källan, säger Ramsay till TT i telefon från Los Angeles.

I det första programmet reser han med motorcykel till en avlägsen by i Peru. Under de kommande veckorna får vi sedan följa honom på liknande upplevelser i Marocko, Laos, Nya Zeeland, Hawaii och Alaska.

"Aldrig känt tidigare"

– Jag har tillbringat flera decennier med att få de mest fantastiska ingredienser bokstavligt talat levererade till dörren. Nu fick jag en möjlighet att vända på det, att komma till ursprunget. Och i arbetet med den här serien har jag upplevt smaker som jag aldrig känt tidigare. Ta till exempel den lilla bergsbyn i Peru, smakerna och dofterna där var intensiva på ett sätt som vi aldrig kan få uppleva i London.

Gordon Ramsay har gjort sig känd för sina många tv-serier. Men den nya serien var en ny upplevelse för honom – och en dröm som gick i uppfyllelse. Foto: Chris Pizzello/TT-arkivbild

Anthony Bourdain, som avled härom året, gjorde liknande program. Ramsay, som var god vän med Bourdain, säger att han aldrig skulle kommit på tanken att försöka imitera dennes tv-serier.

– De är helt olika, och jag blev lite upprörd när folk började kritisera mitt program innan det ens hade börjat visas. Den här serien är det jag är bäst på. Det är ett äventyr med mat, det handlar om att förstå kulturer – och det var fantastiskt för mig, som blivit en känd kock, att nu få bli elev hos de människor jag mötte på dessa avlägsna platser. Det var en dröm som blev förverkligad.

Oväntat tuff resa

Men det var en resa som var tuff, medger han.

– Jag är motiverad och disciplinerad och tycker om att komma från A till B. Och jag tycker om att göra upptäckter, jag tycker inte om att ha allting uppgjort i förväg. Men jag hade inte trott att det skulle vara fullt så strapatsrikt. Att paddla kanot i den oerhört kraftfulla Mekongfloden, det var tufft. Och i Alaska klättrade vi i berg – jag hade aldrig någonsin klättrat tidigare.

Gordon Ramsay är känd världen över, men på många av de ställen han nu besökte visste man inte vem han var.

– Och det var väldigt skönt, jag var nu bara någon som var där och jobbade hårt för att lära mig laga deras mat. Jag blev igenkänd på några ställen, och det känns alltid mindre bra.

En andra serie ska spelas in under 2020. Då besöker Ramsay bland annat Tasmanien, Indonesien, Jamaica och Sydafrika.

(Gunnar Rehlin/TT)

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024