Få vill flytta till jobben
Tre av tio är beredda att flytta för en ny jobbmöjlighet, enligt en ny undersökning gjord av Demoskop på uppdrag av Lernia. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT


Tusentals jobb skapas, främst i de norra delarna av landet. Men förhållandevis få är beredda att flytta dit jobben finns, enligt en ny undersökning.

Stora industrisatsningar i norra Sverige väntas ge tusentals nya arbetstillfällen de kommande åren. Då gäller det att locka dit arbetskraften. Frågan är om man kommer att lyckas. Endast tre av tio är villiga att flytta för ett arbete, visar en ny undersökning gjord av Demoskop på uppdrag av utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia.

Unga mer benägna

Samtidigt visar undersökningen att hälften av svenskarna har funderat på att byta jobb under det senaste året. En majoritet, sex av tio, uppger också att de kan tänka sig att byta bransch.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!