Enkel promenad kan förbättra immunförsvaret

En vanlig promenad gör mycket mer nytta än vad många tror, även om man går relativt sakta. Foto: Peter Morlor


Att vi är skapta för att röra på oss har du säkert fått höra i oändlighet. Men få vet egentligen varför det är viktigt med rörelse och vad som egentligen händer i vår kropp när vi rör på oss fysiskt. I denna artikel ska vi belysa en av de viktigaste faktorerna för att hålla sig frisk.

Att du måste röra dig för att hålla dig frisk är säkert ingen nyhet för dig. I varenda tidning finns idag ett stort utbud av artiklar om hälsa. 

Det jag har valt att göra i denna artikel är att titta lite närmare på det som jag kallar för orsakssambandet mellan rörelse och hälsa. I många hälsoartiklar som publiceras idag ligger fokus på att snabbt leverera ett färdigt recept, exempelvis ”Gå 10 000 steg och få platt mage”. Snabba svar och enkla lösningar är på gott och ont en del av informationssamhället vi lever i. Om man däremot väljer att belysa ett ämne utifrån orsakssamband så blir vägen till de snabba svaren lite längre. 

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!