Ebba Busch Thor vinnare i förtroendemätning
Kristdemokraternas Ebba Busch Thor har störst förtroende bland partiledarna visar en ny mätning. Foto: Susanne W Lamm/Epoch Times-arkivbild


Ebba Busch Thor är den partiledare som har störst förtroende bland väljarna. Per Bolund (MP) hamnar sist på listan. Det visar en ny förtroendemätning som Demoskop har gjort på uppdrag av Expressen.

Kristdemokraternas Busch Thor intar förstaplatsen och får 40 procent. Det är en ökning med tre procentenheter.

Stefan Löfven (S) har tappat två procentenheter och är nu på andraplatsen tillsammans med Jonas Sjöstedt (V) som ökar tre procentenheter. Båda partiledarna har 37 procent.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson intar tredjeplatsen och har 33 procent, vilket är en minskning med en procentenhet.

Jimmie Åkesson (SD) ökar i förtroende med två procentenheter och har nu 32 procent. Han kammar därmed hem fjärdeplatsen.

Centerpartiets ledare Annie Lööf tappar fem procentenheter och har nu 25 procent av väljarnas förtroende.

Nyamko Sabuni (L) tappar så mycket som nio procentenheter och får 21 procent.

Sist på listan hamnar de båda språkrören i Miljöpartiet. Per Bolund rasar sex procentenheter och hamnar på 13 procent. Isabella Lövin tappar fyra procentenheter och får 14 procent.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.

Fakta

Förtroendemätningen

Undersökningen gjordes av Demoskop på uppdrag av Expressen mellan den 31 juli och 8 augusti. 1 208 personer intervjuades. Frågan som ställdes var ”Hur stort förtroende har du för…?”.

Ebba Busch Thor (KD): 40 procent (+3)

Stefan Löfven (S): 37 procent (-2)

Jonas Sjöstedt (V): 37 procent (+3)

Ulf Kristersson (M): 33 procent (-1)

Jimmie Åkesson (SD): 32 procent (+2)

Annie Lööf (C): 25 procent (-5)

Nyamko Sabuni (L): 21 procent (-9)

Isabella Lövin (MP): 14 procent (-4)

Per Bolund (MP): 13 procent (-6)

Källa: Expressen