Cyklist död efter krock med elsparkcykel
Elsparkcykel. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT


En man i 80-årsåldern har avlidit sedan han cyklat in i en liggande elsparkcykel på en cykelväg i Vetterstorp i Västerås. Det uppger polisen för TT vid 20.45 på söndagskvällen.

– Mannen är avliden och brottsrubriceringen är ändrad till vållande till annans död och anhöriga är underrättade, säger Johan Öström, RLC-befäl hos polisen, till TT.

TT: Hur går ni vidare i utredningen?

– Man har utrett olycksplatsen och tagit diverse saker i beslag och nu får det gå utredningsvägen.

Utifrån de uppgifter som finns kommer polisen att både kontrollera företaget som äger elsparkcykeln och den person som lämnat den där.

– Jag antar att båda delarna kommer att kontrolleras för att kunna utreda olyckan och få reda på vad som ligger till grund för den och vad som hänt.

Mannen vårdades efter olyckan på Västmanlands sjukhus för livshotande skador, enligt Region Västmanland.

– En cyklist har kommit nedför en backe i ett krön och cyklat på en slängd elsparkcykel. Personen har i samband med det skadats allvarligt, sade Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson, till TT tidigare under dagen.

Larmet kom in vid 15-tiden på söndagen.

(TT/Veronika Åström)

 

Vill du läsa en politiskt oberoende (på riktigt) nyhetstidning med ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter? Just nu, tidsbegränsat introduktionserbjudande – ingen bindning – säg upp enkelt när du vill via mejl eller telefon. Webb- och e-tidning endast 1 krona första månaden, klicka här! Förnyas automatiskt för 99 kr/mån tills du väljer att säga upp. Om du även vill ha 4 utgåvor papperstidning första månaden betalar du endast 19 kronor och klickar här! Förnyas automatiskt för 149 kr/mån.