687 avlidna i covid-19 i Sverige
Epidemiolog Anders Tegnell talar vid en presskonferens i Solna den 12 mars 2020. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP via Getty Images


Hittills har 687 personer i Sverige avlidit av covid-19. Samtidigt har 8 419 konstaterats vara smittade, visar den senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten.

Majoriteten av de som dött av KKP-viruset är från Stockholmsregionen. Det rör sig om 381 personer. Över 3 200 i länet har bekräftats vara smittade.

Samtidigt säger epidemiolog Anders Tegnell under onsdagens presskonferens att man i Stockholmsregionen ”har en avplaning”. Det innebär att man har fått en ökning i övriga delar av landet.

I världen har över 83 000 människor dött av covid-19. Cirka 1,45 miljoner är smittade, enligt senaste siffrorna från Johns Hopkins-universitetet.

Epoch Times benämner det nya coronaviruset, som orsaker sjukdomen covid-19, för KKP-viruset eftersom det kinesiska kommunistpartiets (KKP) mörkläggning och dåliga hantering har lett till att viruset har spridits över hela Kina och orsakat en global pandemi.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.