4 fall av sexuell tortyr i Kina – dokumenterade av människorättsadvokat
Frihetsberövade Falun Gong-utövare i Kina utsätts rutinmässigt för sexuell tortyr och våld, inklusive gängvåldtäkt. Illustration från Minghui.org


Redaktörens anmärkning: Epoch Times publicerar nu ett antal artiklar som exponerar den kinesiska regimens användning av tortyr mot olika målgrupper, och kommer även att se på de långsiktiga skador detta innebär för offren.

I december 2005 publicerade människorättsadvokaten Gao Zhisheng sitt tredje öppna brev till kinesiska topp-politiker, med uppmaning om att stoppa förföljelsen av Falun Gong-utövare, vilken initierades av det kinesiska kommunistpartiet år 1999. Han hade då rest runt till ett flertal provinser i Kina för att undersöka tortyr och övergrepp mot Falun Gong-utövare vilka begåtts då de varit frihetsberövade. Några av dessa fall finns med i hans brev.

Gao skriver: ”Vår undersökning har visat att omskolningssystemet i arbetslägren, med dess olagliga frihetsberövanden, har inneburit övergrepp som är bortom vår föreställningsförmåga”.

Följande är utdrag från fyra Falun Gong-utövares* vittnesmål som fanns med i Gaos brev med titeln: ”Vi måste omedelbart stoppa den brutalitet som kväver vår nations samvete och moral”. Utdragen är endast ett fåtal exempel av den ondskefulla tortyr som dessa fyra utövare tvingats utstå under upprepade tillfällen av frihetsberövande.

Sexuell tortyr med toalettborste (Chang Xuexa, från Dalian)

”Klungan av kriminella fångar slog och sparkade mig från alla håll. Jag svimmade. De kastade ner mig på golvet och trampade hårt på mitt ansikte och min arm för att se om jag lurades. När jag vaknade upp kunde jag inte röra min vänstra arm då min armbåge var vriden ur led”.

”Jag vägrade ändå att ta avstånd från Falun Gong. De klädde av mig naken, och fångarna började upprepade gånger att nypa i mina bröst, dra bort könshår och våldföra sig på min vagina. De använde en borste att stöta med, som brukade användas för att rengöra vattentanken. Sedan satte de en balja under underlivet för att se om jag blödde. När inget blod kom bytte de till en större borste och stötte den om och om igen in i vaginan”.

”Det jag utstod var inte det mest brutala i lägret. En annan utövare vid namn Wang Lijun torterades vid tre tillfällen i en liten metallbur. Fångarna knöt flera knutar på ett tjockt rep och drog det fram och tillbaka i sågande rörelser över hennes vagina. Hela hennes underliv svullnade upp. Den kvinnliga polischefen beordrade sedan fångarna att sticka in den vassa änden av en trasig moppstång i hennes vagina. Den här tortyren fick hela underlivet att börja blöda ymnigt. Hennes mage och vagina var så svullna att hon inte kunde dra upp sina byxor, sitta eller kissa. Hon kunde fortfarande inte sitta två månader efter den sexuella tortyren. Hennes ben var också skadade. Jag såg även de här fångarna använda samma tortyr på en oskuld. Polischefen satte också giftiga insekter på kvinnliga utövares kroppar”.

Frihetsberövade kvinnliga Falun Gong-utövare i Kina chockas rutinmässigt på bröst och underliv med elektriska batonger. Illustration: Minghui.org

Vagina sönderslagen med järnstång (Liu Shuqin, från Changchun)

”Eftersom det inte fanns någon hel hud kvar på min kropp (på grund av många dagars tortyr), började polismännen att chocka mina privata delar med elbatonger, och stack dem med vassa föremål. Därefter slog de på mina privata delar med en järnstång. Jag svimmade”.

”En halvtimme senare kom de tillbaka för att se om jag fortfarande levde. Jag vet inte hur lång tid som gick innan morgonen kom. Jag var redan på gränsen till döden. Jag fördes till polisstationen i Changchun. Där fanns en mängd små celler med en tigerbänk i varje. Det satt kvinnliga Falun Gong-utövare på varje tigerbänk. De flesta av dem hade svimmat, med underkroppen naken eller med endast en trasa som skylde kroppen”.

Oupphörlig förnedring och sexuella övergrepp (Wang Yuhuan, från Dalian)

”Vi, de kvinnliga Falun Gong-utövarna, kläddes av nakna och bands fast med armar och ben brett isär på ett sängbord i över 26 dagar. Vi utsattes för oupphörlig förnedring och sexuella övergrepp av manliga poliser, läkare och kriminella fångar”.

”De handfängslade mina händer bakom ryggen och satte en tygpåse över huvudet. De använde ett rep för att dra åt den runt halsen så att jag inte kunde se någonting, och jag kunde knappt andas. Sedan band de mig med rep och lade mig i bagageutrymmet på polisbilen. De körde upp till en plats i bergen där de torterade Falun Gong-utövare brutalt. Många utövare torterades till döds på den platsen. En man, Liu Haibo, kläddes av naken och tvingades ner på alla fyra. Polisen stötte in den längsta elektriska batongen han hittade i Lius bakdel och chockade hans inre organ. Han dog omedelbart”.

”Liu Yi, en manlig läkare från Luuyuans distriktssjukhus, var i trettioårsåldern när han torterades till döds i detta djävulsnäste. Tjugotre utövare torterades till döds där. Jag kände många av dem. Poliserna bara begravde deras kroppar i ett hål. Xiang Min, en söt Falun Gong-utövare, bars tillbaka efter en omgång tortyr. Hon berättade att poliserna trakasserade henne sexuellt genom att ta på hennes stjärt samtidigt som de gav henne elchocker. Nästan 30 utövare torterades till döds vid det här arresteringstillfället”.

Wang Yuhuan. Foto: Privat

Sexuell tortyr med elektrisk batong (Wei Chun (man), från Changchun)

”De tillät mig inte att sova på fem dygn. Mina händer var handfängslade bakom ryggen hela tiden. De förde in tända cigaretter i mina näsborrar och i munnen. Min mun var fullproppad med cigaretter. Vid ett tillfälle slog en polis mig i huvudet med en järnklubba”.

”Den 4:e juni fördes Liu Yonglai (man), Qu Fei (man), Huang Wenzhong (man) och jag till den 4:e våningen. De tog av alla Liu Yonglais och mina kläder och handfängslade oss tillsammans med ansiktena mot varandra. De använde sex elbatonger för att chocka oss på huvudet, ryggen, låren, könsorganen, båda sidor av bröstet och nacken”.

”Elchockerna pågick i ungefär en timme, och sedan tog de isär oss. De handfängslade Lius händer bakom hans rygg och tvingade honom att åla fram på gräset. De ställde två stolar på hans rygg och sade till två fångar att sätta sig på stolarna. Sedan använde kriminella fångar sex fulladdade elbatonger för att chocka hans rygg, skinkor, nacke, vader, fotsulor och könsorgan samtidigt. De drog till och med särskilt fram hans penis för att elchocka den”.

* Falun Gong är en traditionell qigongmetod som grundar sig på principerna sanning, godhet och tålamod. På grund av dess popularitet (enligt kinesiska statliga uppskattningar fanns mellan 70 och 100 miljoner utövare) förbjöd kommunistpartiets dåvarande ledare Jiang Zemin metoden år 1999 och startade en brutal förföljelse som pågår än idag.