24 kilo sprängmedel hittades i en skogsdunge
Två personer hittade 24 kilo sprängmedel i en skogsdunge i Sundbyberg på lördagen. Foto: Epoch Times-arkivbild


I helgen hittades 24 kilo sprängmedel i en skogsdunge i Sundbyberg norr om Stockholm. Sprängmedlet har nu skickats på analys.

Det var på lördagskvällen när två personer var ute i ett skogsområde i Sundbyberg som de fick syn på en väska i ett buskage. De kontaktade sedan polisen som kunde ta hand om väskan som innehöll 24 kilo sprängmedel.

– Nu jobbar vi med spårsäkring och vi får se vad det leder till. I nuläget ser jag beslaget som en viktig del i vårt arbete med att minska tillgången på explosiva ämnen och vapen i den kriminella miljön, säger Anders Rissel, chef för lokalpolisområde Solna, i ett pressmeddelande.

Innehållet i väskan har nu skickats till analys för att kunna säkra bevis. Samtidigt har polisen har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.