18-årig kvinna erkänner delaktighet i mord i Vetlanda

En 18-årig flicka, misstänkt i mordet av den 21-åriga Tove i Vetlanda i oktober förra året har nu erkänt delar av brottet. Foto: Tony Lingefors


Den 18-åriga kvinna som är misstänkt för mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda har nu erkänt att hon tog del i att flytta Toves kropp, rapporterar SVT Nyheter Jönköping

18-åringen har tidigare nekat till brottet, men har nu till sist gjort en del medgivanden. Hennes advokat Mikael Svegfors vidhåller att flickan inte medverkat i eller varit medveten om mordet, då hon varit berusad vid tillfället. Hon hjälpte till att bära kroppen, och enligt advokaten blev 18-åringen medveten först senare under natten.

– När det gäller brott mot gravfriden så har hon uppmanats att bära och av rädsla känt sig tvingad att medverka, säger Svegfors till SVT. 

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!