Återhämtande vila – en förlorad konst
Ge dig själv en stunds vila och du kan ta itu med livet med nya krafter. Det kommer även att gagna dina relationer med dina nära och kära. Foto: Oksana Yurlova/Shutterstock


Vila är lika viktigt som sömn. Att ta tillvara på de tillfällen under dagen som kan ge en stunds återhämtning är därför viktigt och kan ske med enkla medel, som exempelvis att sitta på en parkbänk och njuta av solen en stund.

Att kalla verklig vila för en ”förlorad konst” är kanske lite överdrivet, det är så klart många människor som vilar. Dock tror jag inte att de flesta gör det ordentligt längre.

Jag skulle kunna mala på om distraktionens tidsålder, om sociala medier och skärmar, men det har du hört förut. Oavsett vilken anledningen är så vilar vi sällan längre. Vi tar ofta upp en skärm när det är dags att varva ner, med resultatet att vi kanske känner oss ännu mer energilösa.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!