"Värdefullt att föra hit historien"
Eero Lehtinen blev förtjust över Chinese Spectacular. (Foto: Jan Jekielek/Epoch Times Sverige)


Eero Lehtinen är från Tammerfors och är en före detta marknadsförare som blev underhållare och clown för 25 år sedan. Han kom tillsammans med sin hustru Marjatta Lehtinen för att se söndagens föreställning av Chinese Spectacular. De var båda mycket imponerade av showen.

Eero Lehtinen arbetar på ett gigantiskt shoppingcenter i amerikansk stil, ”Ideapark”, strax utanför Tammerfors. Hans vän, som är ägaren, har gjort upp med honom om att hans ska arbeta som ”borgmästare” för Ideapark. När han arbetade som clown reste han över hela Finland.

– Jag är en annorlunda sorts artist. Jag är absolutist och har aldrig tagit någon alkohol och aldrig rökt en cigarett, och jag har mina principer.

Paret Lahtinen har varit lyckligt gifta i 38 år, och Eero Lahtinen säger:

– Min fru är min bästa investering, som människa och som älskad maka. Varje dag kan jag säga att det är underbart att jag har dig i mitt liv.

De tyckte båda väldigt mycket om showen.

– Det här var första gången vi såg den här sortens föreställning live, det var mycket fint, verkligen bra!

Bakgrunden och den tredimensionella projektionen på scenen var en av de saker som Eero Lehtinen uppskattade.

– Jag tyckte väldigt mycket om bakgrunden, den liksom levde tillsammans med dansframträdandena. Det var mycket bra, till exempel när fåglarna blev till solar och sedan förvandlades tillbaka till fåglar när de sköts ner. Sedan var bara en sol kvar och det är ju vad vi behöver.

Eero Lehtinen gillade också dansarnas skicklighet och kostymer.

– De här kinesiska artisterna… vi har förstås sådana dansare i Finland, men vid en jämförelse så är de här smidiga och underbara. När de hoppar högt upp så landar de tyst, det var verkligen underbart. Och kläderna – vi skulle aldrig hitta den typen och så många i Finland. Verkligen vackert och gripande.

Enligt Eero Lehtinen är det värdefullt att arrangera den här sortens show i Finland och i andra länder.

– Det är värdefullt att föra hit historien och människorna och visa det för det finska folket. Orden i sångerna var rörande, och det var fint gjort så att vi samtidigt kunde läsa sångtexterna på finska. Jag är förundrad. Jag undrar hur allt kunde göras så fullständigt synkroniserat.

– Vi har aldrig sett något sådant. Vi älskade det mycket och kommer garanterat tillbaka nästa år, sade Eero Lehtinen och hans hustru avslutningsvis.