Tibetanska exilregeringen hyllar USA:s president för stöd
Dalai Lama pratar med media utanför Vita Huset efter sitt möte med president Obama den 18 februari 2010 i Washington DC. (Foto: Tim Sloan/AFP/Getty Images)


Den tibetanska exilregeringen säger att man är tacksam mot president Obama för att han bjudit in Dalai Lama till Vita Huset. Vid en presskonferens på fredagen lovordade en tibetansk tjänsteman mötet.

– Jag tycker att de [Obama och Dalai Lama] hade ett mycket lyckat möte och uppenbarligen har presidenten uttryckt mycket starkt stöd för mänskliga rättigheter, och för vikten av att bevara vår kultur, vår religion och vårt sätt att leva. Och jag tyckte också att han uttryckte vikten av att fortsätta dialogen med Kina beträffande situationen i Tibet, och han kommenterade även Hans Helighets val av medelvägen och användande av icke-våldsmetoder.

Obamas möte med Dalai Lama på torsdagen i Vita Huset har framkallat en arg reaktion från den kinesiska kommunistregimen.

| Titta på NTDTV |

Obama använde sitt första möte, som president, med Dalai Lama till att sätta press på den kinesiska kommunistregimen att bevara den tibetanska identiteten och respektera mänskliga rättigheter.

En del säger att mötet kommer att leda till positiva effekter i framtiden.

– Det inger definitivt stort hopp och gör mycket för att förstärka tilliten i det långa loppet, sade Tenzin Norgey, talesman för Tibetan Centre for Human Rights and Democracy.

Efter det 70 minuter långa mötet meddelade Vita Huset att Obama ”lovordade Dalai Lamas … vidhållande av icke-våld.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/30071/