Zeidane Inoussa blev matchvinnare för Häcken. Foto: Oscar Olsson/TT
Fotboll

Talangens sena klassmål frälste Häcken

Karl Sundström/TT

Tidigt underläge. Sedan vände Häcken och vann borta mot jumbon Västerås – efter ett tjusigt avgörande. Zeidane Inoussas sena konstspark innebar 2–1 till Häcken.

Men det började bra för Västerås.

Redan efter fyra minuter stod Alexander Warneryd för en fin aktion och serverade bollen till Mattéo Ahlinvi som slog till. 1–0 och en riktig drömstart för hemmalaget.

Den Västerås-lyckan varade fram till den 32:a minuten. Ali Youssef vek in från kanten och tryckte in en kvittering från distans.

Med tio minuter kvar var det ytterst nära med ett ledningsmål. Först var det ett skott från Häckens Amor Layouni som styrdes just utanför. Kort därefter provade Västerås Alexander Warneryd lyckan från distans och prickade stolpen.

Som upplagt för ett kryss? Inte.

För Häcken skulle hinna med ett avgörande. Västerås-försvaret lyckades inte få undan ett inlägg varpå 22-årige Zeidane Inoussa höll sig framme och konstsparkade in 2–1 i den 84:e minuten.

– Det kändes skönt och det var roligt, säger matchhjälten till Max.

Målet innebar tre poäng hem till Hisingen.

– Vi är så pass bra att vi vann även fast vi inte gjorde den bästa matchen, säger Inoussa.

I Västerås gjorde anfallaren Viktor Granath comeback i klubben. Förra veckan stod det klart att han återvänder från Halmstad.

Efter förlusten var han besviken.

– Just nu är det jävligt surt. Det går mycket fram och tillbaka och vi skapar väldigt mycket lägen för att vinna matchen, säger han till Max.