Taiwanesisk politiker vill ha internationell uppmärksamhet på organstöld i Kina
Krematorium på den sydvästra sidan av Sujiatuns koncentrationsläger, där ett vittne säger att Falun Gong-utövare kremeras efter att deras organ borttagits för försäljning. (Foto: Epoch Times)


En säkerhetsagent från Kina som bevittnade hela processen där organ stals från en levande Falun Gong-utövare år 2002, lämnade nyligen en beskrivning av händelsen till utredarna från Världsorganisationen för undersökande av förföljelsen av Falun Gong (WOIPFG).

Genom att träda fram med informationen har polisen från Liaoningprovinsen försett utredarna med den första ögonvittnesskildringen från det här förfarandet. Sedan 2006, när Epoch Times först publicerade historien, har deras egna undersökande journalister och de som gjort oberoende undersökningar tvingats lita till andra sorters bevis än ögonvittnesutsagor.

Efter att ha hört vittnesmålet, vilket återgav det som drabbade en lärare i 30-årsåldern som hade förhörts, torterats, våldtagits och slutligen opererats utan bedövning, uppmanade Lai Ching-Te, ordförande för Koalitionen för undersökandet av förföljelsen av Falun Gong – Asien (CIPFG-Asien) det internationella samfundet att hjälpa till att stoppa sådan brutalitet. 

– Ekonomiska hänsyn borde inte hindra nationer från att säga ifrån så att det blir ett slut på dessa tragedier, sade han.

Polisen, som vittnade under förutsättning att han fick förbli anonym, sade att han trodde att han säkert kommer att mördas om hans identitet upptäcks. Han sade att han berättade sin historia i hopp om att andra människor också skulle repa mod och avslöja vad de vet om organstölderna.

Han var också djupt rörd över att kvinnan mitt i sin utsatthet fortfarande kunde härda ut och visa medkänsla.

Kvinnan greps för att hon övar Falun Gong. Förhören och tortyren var avsedda att tvinga henne att skriva under ett brev där hon tog avstånd från Falun Gong, en fredlig metod för självförbättring som förbjöds i Kina 1999. Vittnet sade att han själv hade deltagit i att tortera Falun Gong-utövare i det syftet många gånger.

En inspelning av hans redogörelse finns tillgänglig på WOIPFG:s webbsida.

Att se bortom våra kortsiktiga intressen

Lai sade att ett sådant vittnesmål borde undanröja alla tvivel om huruvida sådana tragedier fortfarande äger rum i Kina.

– De drabbar just nu oskyldiga Falun Gong-utövare.

Lai sade också att han har den största respekt för Falun Gong-utövare.

– Hon gav inte upp ens när hon utsattes för sådan extrem tortyr. När skalpellen skar upp hennes bröstkorg ropade hon: ”Falun Dafa är bäst”.

– Vi borde inte tillåta att så många människors liv offras för våra kortsiktiga intressens skull, sade Lai. Han uppmanade det internationella samfundet att stå upp för och hjälpa Falun Gong-utövare och stödja dem när de fortsätter hålla fast vid sin tro på sanning, godhet och tålamod.

Översatt från engelska: 
http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/27693/