Shen Yun gjorde starkt intryck på tysk regeringstjänsteman
Michael Meister, regeringstjänsteman och ordförande i CDU (Tysklands motsvarighet till kristdemokraterna). (Foto: Matthias Kehrein/The Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts framförde sin föreställning under tre dagar av sin Europaturné i Jahrhunderthalle i Frankfurt, och förmedlade framgångsrikt den traditionella kinesiska kulturen till också denna del av världen.

Michael Meister, regeringstjänsteman och ordförande i CDU (tyska kristdemokraterna), satt bland en publik som hedrade artisterna med tre inrop och rungande applåder.

Trots den regniga kvällen, och regntunga moln i sikte uttryckte han sin uppskattning:

– Det var helt klart värt [besväret med] att komma till den här showen ikväll.

– Det fanns så mycket olika saker att se vilket gjorde att vi lärde oss väldigt mycket om Kinas kulturella sida.

Han imponerades av dansframträdandena.

– Harmonin och rytmen som uppvisades av dansarna var otrolig. Föreställningen gjorde ett starkt intryck på mig, särskilt som jag aldrig tidigare sett den här sortens kulturella gestaltning .

– Jag fick en överblick och insikt in i den kinesiska kulturen. I mitt sinne tänker jag att det säkert finns ännu större djup än vad som berörts i detta framträdande.

Meister uppskattade kostymerna och dansen Tibetansk hyllningsdans. Klädda i traditionella, nobla, tibetanska dräkter delade unga män och kvinnor i den här dansen sin glädje över livet i de snötäckta bergen. Enligt föreställningens program är dansen i Tibet lika mycket en del av vardagen som vallning, jakt, eller hängivna böner.

Shen Yuns orkester kombinerar både västerländska och kinesiska instrument för att skapa unik och vacker musik. För närvarande är det världens enda orkester som innefattar både västerländska och kinesiska instrument.

Modern teknik används i showen för att producera digitalt animerade bakgrunder som kompletterar varje föreställning.

– Det samlade intrycket var mycket imponerande, särskilt då de kombinerade dans, musik och bakgrundsbilder. De harmoniserade med varandra och uppdagade perfektion, sade Michael Meister.

– Jag beundrar dansarna och skådespelarna. De var i harmoni med musiken och på samma gång synkroniserade med vad som visades i bakgrundscenerna. Att harmonisera till den grad av perfektion är verkligen en stor prestation, tillade han.

Michael Meister uppskattade konferenciéernas förklaringar av danserna och de historiska berättelserna, samt översättningar som syntes som texter i bakgrunden som underlättade förståelsen.

– Jag tycker att det fanns ett starkt budskap, som berättar att folk vill leva i frihet och enligt sina egna preferenser. Det var ett rop efter individuell frihet, sade Michael Meister sammantaget om föreställningen.

Abdul Rahman Al-Berazi, som är vice vd för Advance Technical Dimensions Co., en arabisk investmentgrupp baserad i Kuwait, fanns också i publiken.

Al-Berazi lovordade föreställningen.

– Dräkterna var fantastiska och musiken var mycket vacker att höra, säger han.

Att göra affärsresor till Kina står på schemat för Al-Berazi som säger att han ofta reser till Kina.
– Jag har också arbetat i Kina. Jag har sett kinesiska föreställningar och jag måste säga att den här föreställningen är otroligt vacker.

– Jag får intryck av att de här artisterna är mycket välkända. Vad jag menar är att de här artisterna måste träna mycket så att dansen kan synkroniseras på det sätt jag fick se idag. Det är verkligen vackert.

Al-Berazi är mycket
intresserad av traditionell kinesisk kultur och har hört berättelser om den tidigare.
– Det här är inte första gången jag har hört talas om de berättelser som jag sett framföras idag. Till exempel berättas det om ”Wu Song kämpar mot tigern” för små barn i Kina.

Han berättar att en god vän har bett honom komma och se föreställningen de senaste två åren men han har varit för upptagen varje gång.

– Den här gången tog jag mig tid i mitt späckade schema för att se föreställningen, berättar han.

Zhang Rong rapporterade för NTDTV.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org
Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april. 

För mer information om föreställningarna i Sverige:
http://linkoping-show.se/
http://stockholm-show.se/

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/31368/