Skamligt, anser oppositionen. Helt nödvändigt, enligt regeringen. Greklands beslut att förlänga arbetsveckan för vissa anställda väcker het debatt i landet.
Från och med i början av juli kan vissa företag som driver verksamhet dygnet runt schemalägga 48-timmarsveckor för sina anställda. De ska i så fall få ett lönepåslag på 40 procent under de extra arbetstimmarna, som antingen kan planeras in som en sjätte arbetsdag eller spridas ut under befintliga arbetsdagar.
Det grekiska högerstyrets beslut har väckt uppmärksamhet även internationellt, då det går mot strömmen i ett läge där andra västländer på senare tid diskuterat arbetstidsförkortning.
Greklands största oppositionsparti Syriza anklagar regeringen för att "skämma ut landet" inför omvärlden.
– Det här är oacceptabelt. Regeringen måste förstå att den här typen av beslut får konsekvenser, säger Syrizas talesperson Voula Kehagia i en tv-intervju under tisdagen.
Premiärminister Kyriakos Mitsotakis regering beskriver arbetstidsförlängningen som nödvändig med hänvisning till en akut brist på yrkeskunnig personal inom vissa sektorer. Problemen stammar bland annat från den djupa finanskrisen i slutet av 00-talet då många unga greker drevs utomlands i hopp om en ljusare framtid.
Den genomsnittliga arbetsveckan i Grekland var i fjol redan den längsta inom EU med 39,8 timmar, enligt Eurostat. Produktiviteten var dock lägre än medel inom unionen.