Professor misshandlad för sin tro på ett demokratiskt Kina
Professor Sun Wenquang står framför sin bostad på universitetet i Shandong. Någon har klottrat förolämpningar som "förrädare", "Sun Wenquang är en våldtäktsman", "Sun är en skurk" och liknande. (Foto: Epoch Times)


Pensionerade universitetsprofessorn Sun Wenquang från Shandong har kontinuerligt förtryckts av regimen för sin tro på demokratiska reformer i Kina. Han fick föras till sjukhus efter att flera okända personer angripit och misshandlat honom offentligt.

På morgonen den 4 april förföljdes Sun Wenquang av polis. Senare överfölls han och misshandlades helt öppet av flera okända personer, vilket ledde till att han bröt tre revben. Sun lades in på sjukhus och var den 8 april fortfarande under intensivvård på Qilusjukhuset i Jinan.

På kvällen den 5 april berättade 75-årige Sun i en telefonintervju för Epoch Times om händelsen:

– Jag blev misshandlad och nu är jag på sjukhus. Några poliser förföljde mig när jag lämnade universitetet på morgonen den 4 april och sen kom flera andra personer. De knuffade ner mig från en två meter hög kulle i parken och misshandlade mig.

Han bekräftade att han skadats allvarligt.

– De bröt tre av mina revben. Det är mycket smärtsamt. Jag har inte sovit på 36 timmar och kan bara ligga ner i en viss ställning.

Sun vet ingenting om vilka det var som angrep honom eftersom de inte sade ett enda ord, men de var i 30-årsåldern och mycket starka.

– Några förbipasserande såg det hela och ringde den lokala polisen. Polischefen kom, och då sprang angriparna sin väg.

Sun tillade att misshandeln pågick i över tio minuter. 20 minuter efter att polischefen kommit skickades Sun till sjukhus.

Sun har tidigare utsatts för förtryck från regimen för sin tro på demokratiska reformer i Kina och sina modiga tal. De senaste fyra månaderna hade universitetet inte betalat ut hans pension.

Sun berättade för Epoch Times att hans vän, Zhang Xingwu, professor vid utbildningsinstitutet i Jinan, fängslades illegalt för att han utövade Falun Gong. Sun har försökt tala i Zhangs sak och krävt trosfrihet och rättssäkerhet.

 

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/15000/