Premiär för Shen Yun i Omaha “Vackert”
Tom O'Riordan (höger), hans fru Kim (mitten), och deras dotter, Caitlin (vänster). (Angie Yang/Epoch Times)


På söndagskvällen, den 26:e december, förärade Shen Yun Performing Arts The Orpheum Theater i Omaha, Nebraska, USA, med essensen av traditionell kinesisk kultur och en föreställning som tagit form under femtusen år.

Among the audience were Tom O’Riordan, his wife Kim, and their daughter, Caitlin. Caitlin is a dance performance major at a university in Indianapolis and a ballet dancer for 14 years.

I publiken fanns Tom O’Riordan, med frun Kim, och dottern, Caitlin, som studerar dans vid ett universitet i Indianapolis och har dansat balett i 14 år.

– Det är så vackert, vi njuter verkligen av det, sade fru O’Riordan om framträdandet.

– Det är mycket underhållande, tillade hennes man.

– Det här är första gången som familjen har sett Shen Yun framträda, sade fru O’Riordan och tillade att de njöt av sin första upplevelse. Caitlin höll med.

– Det är väldigt roligt att se, sade hon om danserna.

Shen Yun har som mål att återuppliva den traditionella kinesiska kulturen. Den presenterar klassisk kinesisk dans, etnisk dans och folkdans. Gruppen har en orkester med originalmusik, prisbelönta solister och på showerna visas högteknologiska animerade bakgrunder som tar publiken med in i berättelserna, legenderna och sångframförandena.

Fru O’Riordan beskrev dräkterna som en vacker del av föreställningen.

– De är så ljusa och jag tycker att de är väldigt livfulla, de hjälper verkligen till att visa upp dansarna på ett mycket fint sätt, sade hon.

O’Riordan tyckte att de högteknologiska bilderna på bakgrunden var en effektiv del av föreställningen.

– Det är mycket unikt. Det är sällan man ser att det används interaktiv elektronisk grafik på scenen, sade han.

Caitlin tyckte också om de högteknologiska bilderna.

– Det är roligt att de berättar en del av den kinesiska kulturen med den också. Jag tycker det är väldigt intressant och det hjälper också publiken att förstå den bättre, sade hon.

“Ett framträdande av Shen Yun är en presentation av traditionell kinesisk kultur som den en gång var: en studie i elegans, visdom och dygderna som destillerats från fem tusen år av kinesisk civilisation”, enligt Shen Yuns hemsida.

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.

För mer information, se hemsidan www.shenyunperformingarts.org

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/48116/