Philadelphia Academy of Music presenterar Shen Yun 2010
Det äldsta operahuset i USA är Academy of Music i Philadelphia. (Foto: Nick Kelsh )


Två Shen Yun Performing Arts föreställningar kommer att sättas upp på operahuset Academy of Music (AOM) den 2 och 3 januari 2010.

Miljoner människor har sett Shen Yuns klassiska kinesiska dans och musikföreställning. Enligt deras hemsida: ”Söker Shen Yun att ge nytt liv till den traditionella kinesiska kulturen samtidigt som de erbjuder publiken en upplevelse av ren skönhet.”

På grund av den stora efterfrågan håller företaget igång tre turnerande grupper, som besökte mer än 90 städer under 2008-2009. 2007 lade Shen Yun till Philadelphia i den årliga turnéplanen och i januari kommer föreställningen till AOM för första gången.

Enligt AOM informationssida öppnades teatern 1857 och är det äldsta storslagna operahuset i USA och förblir en av världens mest besökta operahus.

Huvudsalen kan ta emot 2897 besökare, men endast 1800 sittplatser vardera kommer att användas för de två showerna, för att säkra sig om att alla i publiken kan se hela den högteknologiska bakgrundsscenen, som Shen Yun är kända för.

De två värdarrangörerna för showen i Philadelphia är Greater Philadelphia Falun Dafa Association och Greater Philadelphia Asian Culture Center (GPACC).

Angående tidigare Shen Yun shower som Frank Cui, GPACC:s vd, har sett, säger han att: ”Shen Yun använder vacker dans och musik för att skildra den kinesiska kulturen och dess värden, som tidigare var okänd för mig, även om jag är född i Kina. Föreställningen var som en resa där jag återupptäckte mig själv, och den lämnade mig med respekt och tårar. ”Cui är materialdesign till yrket.

Dessutom sade han, ”Det har också varit en fin möjlighet att visa mina barn den bästa sidan av kinesisk scenkonst och det har inspirerat dem att lära sig mer om den kinesiska kulturen och dess historia.”

Jessica Russo, styrelsemedlem i GPACC, är den förbindande länken mellan GPACC och AOM.

Russo som är psykolog till yrket, men med intresse för den asiatiska kulturen säger att AOM är en ”traditionell, klassisk, underbar byggnad och den passar showen.” Russo har vuxit upp i en familj som är teater och scenkonst mecenater och hon har sett shower på AOM sedan barnsben.

Enligt Russo har Styrelsen i GPACC velat kontakta AOM sedan länge tillbaka, men showernas och teaterns popularitet, särskilt under de allmänna helgdagarna har gjort det svårt att hitta ett passande datum.

Hon har ofta tänkt på att presentera showen till konstsamfund. Hennes kontor ligger tvärsöver en sidogata till AOM och varje gång hon tittar ut genom fönstret ser hon den majestätiska teatern.

Om de senaste fyra Shen Yun turnerna säger Russo: ”Helt underbart, danserna är helt lysande. Den är helt bedövande och jag blir rörd varje gång.”

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/26710/